Неочікуваний візит прем’єр міністра Японії в Україну та розсекречення документів походження COVID-19 – головне за ніч

21.03.2023 11:04   -

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прибуде до України з неанонсованим візитом. Про це пишуть японські та українські ЗМІ. Посадовець зустрінеться із Володимиром Зеленським у Києві. Це буде перший візит глави японського уряду до України після повномасштабного вторгнення Росії.

Рада ЄС розгляне можливість збільшення на 3,5 мільярда євро Європейського фонду миру, з якого фінансується закупівля зброї для України. Про це повідомив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

КНР відіграватиме “конструктивну роль у просуванні політичного врегулювання українського питання”. Про це заявив очільник Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі з російським президентом володимиром путіним. Сі підкреслив, що Китай опублікував документ про свою позицію щодо української кризи, виступаючи за політичне врегулювання та відкидаючи менталітет холодної війни і односторонні санкції.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Президент США Джо Байден підписав закон про розсекречення інформації, що  пов’язана з виникненням COVID-19. Байден розповів, що ще у 2021 році наказав розвідці використовувати всі наявні інструменти для розслідування виникнення COVID-19. Зі слів президента, робота триває.

ОСТАННІ НОВИНИ