Немецкий банк готов дать Харькову кредит на закупку новых вагонов для метро

02.06.2017 13:18   -
Автор:
На перемовинах з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Терехов представники державного німецького банку та ЄБРР. Питання до обговорення можливість придбання нових вагонів для харківського метро в рамках реалізації Національної програми міського громадського транспорту України.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
В связи с тем, что нам нужно развивать город, осваивать новые территории. Возникает конечно вопрос развития транспортной инфраструктуры. Мы сегодня активно работаем над привлечением кредитных ресурсов от двух  банков ЕБРР и ЕИБ. Активно работаем с Мировым банком.
 
Німецький банк також готовий до співробітництва з Харковим. Мова йде про надання кредиту в розмірі 50-ти мільйонів євро.  
 
Вольфганг Мессінгер генеральний консул ФРН в Донецьку, офіс в Дніпрі 
 
Харків відіграє дуже важливу роль в рамках наших відносин. Ми вже співпрацюємо в багатьох сферах і культури, і освіти. А от сьогоднішні переговори відкривають нову сторінку в історії взаємовідносин між Харковом і німецькими установами.  
 
Як  зазначив Ігор Терехов, близько 90 вагонів вже в планах закупити за кошти банку ЕБРР, якщо і ці перемовини завершаться успішно, то буде можливість ще оновити частину поїздів для підземки. Тож харківська сторона зацікавлена у подальшому співробітництві.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Сейчас мы проведём ещё целый ряд переговоров и я думаю мы придём к позитивному решению по данному вопросу для того, чтобы закупить ещё дополнительное количество вагонов для метрополитена. Это будут современные вагоны, которые будут оснащены асинхронными двигателями, что позволит нам экономить электроэнергию приблизительно на 30%. Для нас это очень важно, поскольку нам это будет такой бонус, чтобы мы держали тариф на метрополитен на том же уровне, который сегодня.