Немецкие полицейские будут дежурить во время футбольного матча Германия-Голландия

13.06.2012 21:12   -
Автор:

Німецькі поліцейські на Харківській землі. Прибувши до Першої столиці закордонні правоохоронці відразу стали до справ. Українські колеги їм продемонстрували роботу оперативного штабу Євро-2012.  Нести службу приїхали дванадцять німецьких полісменів. Це вже не перша подібна співпраця під час футбольного свята.

Василь Гайчук ,начальник сектору Укрбюро Інтерполу в Харківській області:

-Это уже 3 делегация иностранных полицейских, которую мы встречаем в Харькове. Полицейские Голландии, полицейские Дании – они уже уехали со своей командой. Проблемных болельщиков у нас на Украине сейчас остаётся такая база "Проблемний вболивальник" куда заносятся те болельщики, которые совершили те или иные правонарушения на территории спортивных сооружений во время матчей, наши болельщики находятся под контролем.

Стежити за порядком німецькі поліцейські будуть на фан-зоні та на стадіоні Металіст. Німецькі правоохоронці запевняють – із кожним із своїх проблемних фанів вони знайомі особисто. Мовляв, один такий поліціянт – споттер, може заспокоїти приблизно п"ятсот фанів.

Ян Шабакер, представник офіційної поліцейської делегації Німеччини:

-Протягом останнього чемпіонату було кілька ігор, які були проблематичні. Але завдяки споттерам ми швидко відреагували і проблеми вирішилися.

Прогнозоване число німецьких фанів, яке завітає до Харкова сьогодні на матч – одинадцять тисяч і це лише з боку Німеччини. Проте точну цифру назвати ніхто не береться.

Ян Шабакер, представник офіційної поліцейської делегації Німеччини:

-На грі у Львові у нас було до 15 тисяч фанів плюс ті, хто симпатизував нашій команді. Тому важко говорити скільки все-таки їх буде. Багато українців одягають футболки з німецькою символікою і нам це дуже подобається.

А ось сто самих злісних правопорушників до Харкова не потрапить. Поліція забрала у фанатів-хуліганів паспорти, щоб вони не змогли відвідати матч збірної Німеччини. Німецька поліція також провела бесіди з із понад тисячею вболівальниками, які збиралися відвідати матчі чемпіонату.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко ,Харьковские Известия.