Неизвестные лица отломали часть бронзовой инсталляции в саду Шевченко

02.10.2019 12:46   -
Автор:
Частину саду Шевченко відкрили після реконструкції два місяці тому. За цей час улюблене місце відпочинку харків’ян неодноразово піддавалося нападам вандалів. Цього разу дісталося скульптурі художника Іллі Рєпіна. Невідомі зламали знаряддя праці майстра-пензлик. 
 
Лариса Андріївна харків'янка
 
Я возмущена до ужаса! Ну для вас же делают. Я возмущена. Как хорошо, что преобразили, все сделали для людей. Ну взять и обломать, и куда он его денет? 
 
Надія Іванова харків'янка
 
Просто я не знаю как наш народ еще можно воспитывать, но я смотрю на это очень отрицательно, что там говорить. 
 
Людмила Воловицька гостя з Німеччини
 
Я хочу сказать, что по телевизору не показывать рекламы, которым уделяется очень много времени, а именно показывать рабочих, которые это строили. Я живу в Германии и у нас показывают детям специально, как это строится, кто это построил, понимаете?
 
Людмила Олександрівна харків'янка
 
К вандализму отрицательно, конечно. Сейчас все чудесно сделано. Вот у меня дочка тоже восхищается, живет в Италии. По сравнению с тем, что было, все очень чудесно. 
 
Скульптор Олександр Рідний вважає, що вандали діяли цілеспрямовано та використовували спеціальні інструменти. Та чи буде відновлювати свій витвір Рідний поки не знає.
 
Олександр Рідний скульптор
 
Зламати пензлик було важко, його товщина 25 міліметрів та він литий разом зі скульптурою. Якщо його зварити, то буде видно місце зварювання. Технічно це можливо, та чи потрібно це при такому рівні культури народу.
 
І таких випадків у саду траплялося чимало. Влітку невідомі вже використовували озеро у якості басейну та навіть намагалися вкрасти чорних лебедів. Аби цього уникнути адміністрація саду розмістила таблички про заборону купання, а птахам знайшли новенький будиночок. Міський голова Геннадій Кернес також неодноразово звертався до харків’ян з проханням берегти красу, створену у місті.