Недисциплинированных жителей коммунальных домов будут отключать от газа

04.09.2012 18:17   -
Автор:

Від попереджень та приписів до результативних дій. Недисциплінованих мешканців комунальних будинків, які наражають себе та сусідів на небезпеку – комунальники з газовикасми сьогодні відключатимуть від газу. Міра ця крайня, кажуть служби, бо виправляти порушення як показує практика, люди налаштовані тільки, коли в них перекритий кран з блакитним паливом.    

Олександр Ярмак заступник директора КП "Ремонтно-будівельне  підприємство"

-На наши предписания, которые мы вручаем о нарушениях практически люди реагируют тогда, когда видят представителя "Харьковгоргаза" уже когда он идет отключать газ

Відключати від газу мешканців цієї квартири газовики не стали. Порушення, виявлене тут вони ліквідували на місці. Поміняли на крані прокладку, яка спричиняла витік газу.   

Тетяна власниця помешкання

-Но мы не слышали по крайней мере запаха

Виявити витік газу, нехай і незначний, фахівцям профільного господарства дозволив ось цей спеціальний прилад.

Валерій Синицин слюсар газового господарства Жовтневого району

-Если будет утечка, прибор будет издавать звуковой сигнал. Вот после ТО утечки газа нет, здесь была утечка. Также проверяется, снимаетмя комфорка, подносится, ждем. Звуковой сигнал не последовал, значит, утечки газа нет.

А ось в цьому будинку, хоч витіку не було, газ тут всеодно перекрили. Мешканці помешкання самостійно замінили металеву газову трубу, що веде від лічильника до плити на пластикову, що могло призвести до вибуху. Знімати це порушення на телекакамери люди журналістам не дали. Газовики зізнаються, їм і самим в другий раз складно потрапити до помешкання абонентів.   

Володимир Кузнецов заступник головного інженера ПАО "Харківміськгаз"

-С начала года по Харькову было обнаружено где-то порядка 300 таких нарушений.  Это и принудительная вентиляция, это и самовольная замена приборов, и самовольное вмешательство в систему газоснабжения, мы выявляем такие случаи и устраняем их

Та люди незавжди йдуть на зустріч газовикам і усувають порушення. Нині таких на рахунку підприємства близько тисячі квартир. Їхні власники за різних причин не хочуть нічого робити і власні амбіції ставлять вище власної безпеки.

Олена Мітясова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия