Небезпечні батути. Продовження історії про небезпечний випадок у Комінтернівському районі

03.04.2013 19:16   -
Автор:

Ця історія сталася ще на початку серпня минулого року. Тоді десятирічний Дмитро разом зі своїми товаришами дуже зраділи, коли в них на районі встановили яскравий надувний батут. Тож діти вирішіли його відразу випробувати.

Роман місцевий мешканець

-Было прикольно, когда ещё после дождя там было скользко и даже смешно, когда мы падали.

Веселощі тривали недовго. Після десяти хвилин веселих стрибків Діму забрала швидка. Дитина вилетіла з батута і впала.

Кома, місяць у реанімації і втрата пам'яті. Так виглядав постраждалий хлопчик у вересні.

-Ты бабушку узнаёш? Что ты там шепчешь, говори, может я услышу?!

Людмила Колей дитячий нейрохірург

-Для того чтобы ребёнок восстановился нужно длительное время, с таким поражением мозга дети очень медленно восстанавливаются и длительно.

Великі кошти на медикаменти та реабілітацію знадобилися родині хлопчика, щоб знову поставити дитину на ноги. Особливої допомоги від підприємця, який встановив гірку, не було.

Людмила Бабиніна бабуся постраждалого хлопчика

-Пока, если грубо посчитать, то 50 тысяч ушло уже. Он как нам дал вначале 14 тысяч в первый месяц и всё. И вот до этих пор никаких звонков от него небыло. Он перестал помогать нам. Он несчитает себя виновным, он считает что это несчастый случай.

Зараз стан хлопчика стабільний, каже його бабуся. Сам же Дмитро і досі не пам'ятає як все тоді відбулося. Згадки лишилися у вигляді поганого самопочуття.

Дмитро постраждав від падіння

-Ну чуствую я себя не всегда хорошо. У меня левая нога сильно устаёт, когда я хожу. Голова бывает очень резко болит, как бъёт.

За весь час після нещасного випадку дитина вдома побувала не більше місяця. Його другим домом стала лікарня.

Людмила Бабиніна бабуся постраждалого хлопчика

-Сначала трое суток в коме, потом реанимация, потом отправили в пятую неврологическую больницу. Проверяли психику, потому что он вообще стал неуправляемый. Сразу чуть что – слёзы, плачет, говорит – я жить не хочу, я ничего нехочу. И я понимаю, месяцами в больницах. Эти таблетки, лекарства.

В той час коли дитина перебувала в лікарнях, прокуратура міста закінчила розбиратися в причинах події. Тепер підприємця чекають в суді.

Дмитро Спаскін старший слідчий прокуратури м. Харкова

-Было установлено, что данный предприниматель в нарушение действующего законодательства Украины не надлежащим образом исполнил свои обязанности, в плане того, что не обучил персонал – оператора батута, всей технике безопастности.

Горе-підприємцю загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від шести місяців, або виправні роботи на строк до двох років. У місті ж тим часом посилили контроль над підприємцями, які встановлюють атракціони. І надувні насамперед.

Олексій Свідло заступник голови адміністрації Комінтернівського району з питань ЖКГ

-Будет проверена лицензия – раз, второе – техника безопастности – два. Кто там ответственный – три . С чего сделаны эти батуты, они так же должны предоставлять эти документы – четыре. А так же режимы работы и места установок.

Самому ж Дмитру знову потрібно лягати до лікарні. Але де шукати гроші, бабуся хлопчика не знає. Зі сльозами на очах вона згадує той день, коли відпустила онука на батут.

Людмила Бабиніна бабуся постраждалого хлопчика

-Кто-то написал, что бабушку на нары нужно отправить. Мне так хотелось, чтобы тот человек хоть 5 минут побыл на моём месте и всё.

Ігор Бескровний