Небезопасный огонь

07.08.2012 11:46   -
Автор:

 

В’їзд та прохід заборонено. Попереджувальні знаки, шлагбауми та охорона. На Харківщині перекрито понад тисячу доріг, така ж – кількість лісової охорони, яка чергує та обходить ділянки цілодобово. В допомогу людям – авіація. Все це, аби не допустити загоряння підстилки у лісі. Через спеку хвоя та шишки можуть легко спалахнути.

Сергій Мусієнко ,начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства:

– В області залучається вертоліт державного агентства охорони Лісових ресурсів, на сьогодні у зв’язку тим, що така складна пожежна ситуація він двічі на день облітає лісові масиви нашої області, робить він це з одинадцяти до тринадцяти зранку, і з 15 до 17-18, коли саме найбільша протипожежна небезпека.

Заборонені навіть прогулянки. Бажаючим подихати повітрям у сосновому бору треба пам’ятати – штраф чималий. Для фізосіб – до ста сімдесяти гривень. Та це не стосується тих доріг через ліс, які з’єднують населені пункти. Але там свої заходи застереження. З боків ці шляхи зорані. Вже облаштовано понад три тисячі кілометрів мініралізованих смуг. Також лісова охорона веде профілактичні бесіди з населенням. Кожен має пам’ятати, що робити, якщо розпочалася пожежа.

Сергій Мусієнко, начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства:

– Ви можете прийняти заходи – загасити його гілками, затоптати ногами, але якщо ви бачете, що воно розповсюдилося так, що вам загрожує якась небезпека, то краще залишити це для фахівців знешкодження.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко. «Харьковские Известия».