Не завадив навіть блекаут. У Харкові провели акцію «Відкрий для себе Тараса Шевченка» (відео)

11.03.2023 15:09   -

Її скасовували та кілька разів переносили – окупанти масовано обстрілювали Україну та Харків, залишили місто без світла, води й тепла. Але попри всі старання окупантів, десятки людей таки зібралися на акцію «Відкрий для себе Тараса Шевченка», а захід, присвячений легендарному Кобзарю, вдається розпочати.

Захід організували з нагоди 209-ї річниці Тараса Шевченка – видатного українського письменника, живописця, громадського діяча, що став справжнім національним героєм. Саме його творчість харків’яни називають безсмертною. Адже все, про що Кобзар писав кілька століть тому, неабияк актуально в наші часи.

ОКСАНА УЧАСНИЦЯ АКЦІЇ
Я думаю так, це – класика, як класичні пісні, і вони будуть актуальні завжди. Він – щирий патріот нашої держави і мені це дуже в ньому подобається. І він – головний символ України.

А от, наскільки добре харків’яни знають біографію Тараса Григоровича та, чи розбираються у його творчості? Аби перевірити це – на заході проводять тематичну вікторину.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харків’янка Оксана – вчитель початкових класів. Тож, каже, разом із дітьми регулярно відвідує такі заходи – постійно сидіти вдома під час війни важко. Цього разу ретельно підготувала своїх учнів до конкурсу, але пояснює, діти трохи розгубилися. Тож несподівано сама стала учасницею вікторини.

ОКСАНА УЧАСНИЦЯ АКЦІЇ
Бо я встигала відповідати. У мене напевно реакція вчительська, то я швиденько! За всіма доглянути, подивитися, але й на питання знала відповіді.

Директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко каже: жоден учасник сьогодні не залишиться без подарунку. Для всіх підготували різноманітні презенти – усі вони тематичні, з рядками та відомими висловами Кобзаря.

ОЛЕКСАНДР ВЛАСЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ`Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
Мета цього заходу – щоб підростаюче покоління знало й шанувало творчість Тараса Григоровича Шевченка. Тому сьогодні кожен отримає уривок від твору і може вдома прийде, загуглить та почитає, батьки почитають. Тарас Григорович – це символ України. Тому його твори треба вивчати. І для дітей. Тому що це – патріотизм, це є наша історія.

Завершився захід виступами маленьких харків’ян, які підготували пісні на вірші Тараса Шевченка.

ОСТАННІ НОВИНИ