Не тільки розкрити злочин, а і попередити

20.02.2013 17:47   -
Автор:

Система нових правил для кримінальної міліції у справах дітей складається з трьох етапів.

Андрій Хоменко начальник ВКМСД ГУМВС України в Харківській області

-За 2012 год у нас 668 детей совершили более 900 перступлений, из которых очень большое количество было совершено учащимися школ, поэтому первичная профилактика подразумевает собой именно работа в стенах школ. Это и работа, и присутствие на родительских собраниях, и с учениками.

Другий етап профілактики полягає в проведенні бесід із дітьми, схильними до різних правопорушень, та із сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. На Харківщині таких родин налічується більше тисячі. Якщо розмови не допоможуть, третій етап – постановка неповнолітніх правопорушників на облік.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Змінились і самі правила встановлення неповнолітніх на облік у міліції. Тепер для цього потрібно, щоб дитина скоїла один або два злочини.

Андрій Хоменко начальник ВКМСД ГУМВС України в Харківській області

-Если ранее возможна была постановка на учет за подозрение или документированныйфакт употребления наркотиков или алкоголя, то теперь тольок с медицинским диагнозом, что он наркоман или алкоголик.

Щодо розшуку підлітків, які втікли з дому, кажуть правоохоронці, тепер більше уваги приділятимуть не самому факту втечі неповнолітніх, а її причині. Тож, кажуть у міліції, роботи побільшає. І її якість напряму залежитиме від злагодженої взаємодії між правоохоронцями, школою та родиною.

Олександра Суфіянова