Не маєшь дітей-плати гроші

24.03.2012 20:33   -
Автор:

Зараз відповідний законопроект обговорюють у профільному комітеті Верховної ради. За ним парламентарі пропонують повернути податок на бездітність, що діяв ще за часів СРСР. Все робиться для того, щоб покращити демографічну ситуацію в державі. Мовляв, дізнавшись про такі правила, навіть завзяті противники шлюбу швиденько почнуть одружуватися, а бездітні жонаті- активно заводити малечу. Однак до такої ініціативи в суспільстві ставляться не так однозначно.

Неллі Федорівна харків`янка
Раньше в Советское время платили бездетные и речь шла о том, чтобы тем, у кого будут дети, понизить налог и добавить пенсию.

Катерина Грипос  харків`янка
Может быть и будет стимулировать, все зависит от размера налога.

Ніна Овсянник харків`янка
У нас тоже раньше такое было, з дня того, как только выходили замуж, а сейчас времена поменялись, нужно предоставить жилье, посмотреть все социальные проблемы, а потом решать индивидуально, но ни, человек живет без денег, сейчас же безработица даже есть, тогда же такого не было.

Юлія Шенгена харків`янка
Вряд ли это приведет к какому-то увеличению детей, но по крайней мере точно из-за налога я не рожу еще одного ребенка, не разведусь и не выйду замуж.

У відділі реєстрації актів громадянського стану області теж дотримуються подібної думки. Там пояснюють – нові податки суттєво не вплинуть на демографічну ситуацію в країні.

Оксана Радько начальник відділу РАГСУ регіональної служби Головного управління юстиції Харківської області
Те люди, которые серьезно относятся к семье и создают семью, они не будут смотреть на этот налог, больше рожать детей или чаще регистрировать брак, но возможно найдутся и такие, но это единицы, которые будут идти на какие-то фиктивные меры.

А от служителі Феміди заспокоюють. Мовляв, "холостяцького" податку боятися не варто. Нова схема відрізняється від радянської. І якщо тоді за бездітність відраховували шість відсотків із зарплати жінок, і чоловіків, то тепер стягуватимуть податок лише з чоловіків, які досягли тридцятирічного віку. І складатиме він близько двадцяти гривень з однієї тисячі.

Олег Михайлов юрист
В любом случае плательщик налога согласно налогового кодекса, платит 15% с того дохода, который признается налоговой службой и самим кодексом и увеличение на два процента ни на что не влияет и является всего-навсего эмоционально-стимулирующим подходом в налогооблажении.

А от щодо багатодітних сімей, для них в законопроекті пропонують знизити оподаткування. Щоб родини, в яких більше п`яти дітей, платитили лише п`ять відсотків податку, а не як тепер десять. Коли ж дітей менше п'яти — у документі пропонується залишити десять відсотків. Решта ж сімей, як платили п`ятнадцять відсотків податку на доходи фізичних осіб, так і платитимуть. Для них нічого не змінеться. Щодо тих бездітних, які не можуть народжувати за інвалідністю, для них законотворці пропонують взагалі скасувати всілякі податки.