Не лише навчають, а й відбудовують школи й захищають країну. У Харкові відзначили День учителя (відео)

30.09.2022 14:25   -

Вони продовжили навчати дітлахів навіть під час війни, а ще – встигають волонтерити та відбудовувати потрощені школи. Усе це про харківських учителів. Цього тижня вони відзначають своє професійне свято. І хоча через війну учні не змогли організувати для них звичні шкільні концерти, без свята працівники освіти все ж не залишилися.

Уже традиційно в першу неділю жовтня в Харкові відзначають День учителя. Цьогоріч через війну рф проти України в місті не організовуватимуть масштабних гулянь та урочистостей. Однак це зовсім не значить, що працівники освіти залишилися без свята.

Цей навчальний рік проходитиме в онлайн форматі, а значний відсоток харківських школярів були вимушені виїхати в більш безпечні міста чи країни. Та працівники освіти розповідають: продовжують вчити й піклуватися про дітлахів, а головне – вірити, що скоро всі разом знову зустрінуться у рідних школах.

В’ЯЧЕСЛАВ КРОХМАЛЬ ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ №50
У нас є освітні програми, у нас є навчальні плани. Але дещо змінюється формат спілкування, десь ми щось знаходимо нове, прогресивне і намагаємося на новітніх платформах працювати, виходити у відеоконференції. Тобто, намагаємося підтримувати зв’язок і навчальний процес, не так, як усі підтримує своїх освітян. І міська влада підтримує. І ми відчуваємо поряд плече кожного дня й ми завжди йдемо разом вперед. Бо ми разом, ми – харків’яни.

Мер Ігор Терехов впевнений, що харківські вчителі навіть дистанційно продовжуватимуть навчати дітей якісно. А вже незабаром школярі знов покажуть гідні результати на різноманітних конкурсах, олімпіадах і вступних іспитах.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Огромное вам спасибо и низкий поклон за то, что вы делаете для наших детей. За то, что вы воспитываете их настоящими украинцами и прививаете им любовь к Родине. С праздником вас! Крепкого здоровья, счастья, благополучия, победы и мира!

Під час війни чимало учителів продовжили працювати та не покинули Харків. Деякі ж – встали на захист рідного міста, почали займатися волонтерством і вже потроху відбудовують школи, що потрощили російські окупанти. Тож за професіоналізм і доброчинність в умовах війни їх нагородили пам‘ятними дипломами та подарунками.

А завершився захід святковим концертом.