Назад до життя: у парку Горького відновлено щорічні весняні роботи (відео)

07.04.2023 21:11   -

Харків оговтується після складної зими. Наводять лад і в улюбленому парку відпочинку. Минулої весни через бойові дії такої можливості не було, тож цьогоріч з завзяттям пристали до роботи. Щодо озера, то тут вже спустили воду і чистять дно.

Також миють від бруду стіни, відновлюють дерев’яні береги, що згнили за час війни, розповідають у прес-службі парку.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕССЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ. ГОРЬКОГО
Зараз нам за два роки треба прибрати його. Полагодити десь якісь дірки, якщо уламки потрапили і потім вже будем його наповнювати, висаджувати нові квіти.

А ось придивіться, як ретельно співробітник парку сачком виловлює рибок, щоб на час оновлення озера помістити їх до тимчасового басейну, а потім випустити у вже очищену водойму. За два роки тут виросла ціла колонія риб, каже працівник, тож робота клопітка – рибки пруткі, їх багато, а зловити треба кожну.

Есть средняя, вот такая маленькая, и еще поменше и есть крупные очень…

До речі, лебеді та качки, які жили тут, наразі перебувають у птахівнику зоопарку. Влітку їх планують повернути додому. Вкриється оновлене озеро і  водяними лілеями та лотосами, які завжди були окрасою парку. А от закінчити лагодити озеро вдасться лише на прикінці травня, говорить Андрій Кравченко.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕССЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ. ГОРЬКОГО
І в червні лише ми почнемо наповнювати чистою водою це озеро.

Він також розповідає, що різного плану роботи проводили в парку ще взимку: прибирали, щось лагодили, ремонтували, ліквідовували наслідки прильотів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕССЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ. ГОРЬКОГО
З приходом весни додалося ще прибирання газонів. До цього задіяні не тільки наші озеленювачі, але й бригади техніків атракціонів, підсобні робочі. Крім того наші зелені зараз оглядають дерева, перевіряють дерева, які постраждали в наслідок обстрілів, якщо їх треба полікувати, цим займаються. Планують робити квітники, куди без них. Зараз вже є першоквіти, готуються магнолії розквітати.

Працівники парку говорять, сподіваються, що улюблене місце відпочинку харків’ян запрацює найближчим часом, а як всі ми розуміємо, залежить це від розвитку подій на фронті. Щоб запустити атракціони, поки мова не йде.

Через варварські обстріли окупантів в парку не залишилось жодного не пошкодженого атракціону, говорять в адміністрації. Прямим влучанням чи уламками зачепило кожну локацію.

Протягом 2022-го рашисти понівечили близько 30 атракціонів.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕССЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ. ГОРЬКОГО
І більшу частину ми вже полагодили власними силами з того ресурсу, який ми мали. Але деякі атракціони потребують дуже серйозних відновлювальних робіт. Бо там цілі вузли пошкоджені і ми чекаємо на те, що закінчиться війна, аби замовити їх у виробника, бо аналогів немає. Це улюблений усіма Рабат – найновіший наш атракціон. Він чекає на відновлення. Чекає на відновлення так само атракціон Індія , де не так пошкоджені технічні якісь вузли, як декорації. Зараз наші фахівці з декору працюють над тим, щоб відновити цей атракціон. І так по кожному.

З кожним днем теплішає і  хочеться прогулятись улюбленими алеями, помилуватись квітами. Та адміністрація парку закликає бути обачними. Воєнний стан  ще триває. А парк відпочинку і розваг не можна назвати безпечним місцем, та й укриття тут не передбачені.

Тож поки є загроза обстрілів, адміністрація парку радить харків’янам утриматися від прогулянок тут.

ОСТАННІ НОВИНИ