Навчатимуть дітей, як поводитися в надзвичайних ситуаціях. У Харкові відкрили перший «Клас безпеки» (відео)

14.02.2023 17:45   -

Як надати першу медичну допомогу, що робити під час виявлення вибухонебезпечних предметів або у випадку виникнення пожежі. Усе це маленькі харків’яни зможуть вивчати у спеціальних «Класах безпеки». Перший такий – відкрили в одній зі шкіл у Салтівському районі.

МАРГАРИТА ТАУКІШЕВА ДИРЕКТОР ШКОЛИ
Цей клас представляє собою методичний осередок для роботи з працівниками ДСНС, «Червоного Хреста», Патрульної поліції, медпрацівниками для того, щоб формувати в учнів важливо-необхідні компетентності.

За словами начальника облуправління ДСНС Олександра Волобуєва, навчати дітей, як правильно діяти в надзвичайних ситуаціях, – зараз вкрай необхідно. Адже за рік війни на Харківщині загинуло 74 дитини, 212 – отримали травми та поранення. А лише нещодавно в Ізюмі 7 підлітків підірвалися на фрагменті протипіхотної міни «пелюстка».

ОЛЕКСАНДР ВОЛОБУЄВ НАЧАЛЬНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Навіть у мирні дні вона дуже актуальна ця тема – тема безпеки саме дітей. Тому що діти більш рухливі, вони, як кажуть, «залазять в усі дірки». І це підтвердили і події минулого року, коли в Салтівському районі дітки підірвалися, коли лазили по гаражах. Впевнений, що цей напрямок буде розвиватися.

На відкриття також завітав міський голова Ігор Терехов. У подальшому, зазначив мер, таких класів ставатиме більше – за можливості їх відкриватимуть у різних школах Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Дуже необхідно, щоб у наших школах створювалися такі класи – класи мужності, класи, які будуть допомагати нашим дітям у різноманітних ситуаціях, ситуаціях, які потребують знань. І це буде рятувати людей. І це буде таким імпульсом для того, щоб наші діти розуміли в екстремальних ситуаціях, як їм допомагати в тому числі – і дорослим.

Загалом у цьому класі створили 6 різнотематичних зон. Крім цивільної безпеки, для дітей тут облаштували простір для психологічного розвантаження, мультимедійного навчання, а також – ігрову. Через війну й дистанційну освіту, цей клас поки що працюватиме в інтерактивному режимі.

ОСТАННІ НОВИНИ