Навчання ЗСУ у Польщі, день без відключень світла та обстріли окупантів – головне за ніч

08.02.2023 13:10   -

Кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії продовжує зростати. За останніми даними, в обох країнах катастрофа забрала життя понад 8300 людей. Профільні служби продовжують розбирати завали. Влада повідомляє, що рятувальним операціям перешкоджає холод і сотні повторних поштовхів. Вчені повідомляють, що поштовхи можуть тривати.

Цієї ночі російські окупанти обстрілювали Харківську, Дніпропетровську та Донецьку області. Є жертви серед мирних. Зранку атакували і Херсонщину. Профільні служби з’ясовують подробиці обстрілів.

Польща щомісяця навчатиме 2 батальйони ЗСУ. Про це повідомляє заступник міністра нацоборони Польщі. Підготовку проходитимуть, наприклад, сапери. Також передбачені медкурси та базові навчання для захисників України, а курси враховуватимуть актуальні потреби нашої армії. Більше того, за словами заступника МЗС країни-партнера, Польща також відправить Україні третій пакет енергодопомоги

Данія, Німеччина та Нідерланди нададуть кошти для відновлення щонайменше 100 старих танків Leopard 1, щоб передати їх Україні. Про це йдеться у спільній заяві держав.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

В Україні проведуть вимірювання фактичного споживання електроенергії у кожній області. Так протягом двох тижнів у кожному регіоні один із днів буде без відключень електроенергії, як результат – зміни у лімітах для обленерго. У Харківській області, у разі відсутності масованих атак, день для вимірів припадає на 9 лютого.

ОСТАННІ НОВИНИ