Навчання ЗСУ у Британії, кадрові зміни у прифронтових регіонах та відключення світла – головне за ніч

07.02.2023 11:46   -

4365 загиблих та більше 19-ти тисяч поранених у Туреччині та Сирії в результаті землетрусу. Такі дані станом на ранок повідомляє The Guardian. Кількість жертв продовжує постійно рости. У ВООЗ прогнозують, що цифри можуть вирости у вісім разів. Землетруси продовжувались і в інших частинах земної кулі.

Україна під обстрілами. У Дніпропетровській області з важкої артилерії та РЗСВ окупанти били по Нікопольщині. За інформацією місцевої влади, 9 населених пунктів залишились без води – це приблизно 60 тисяч абонентів. Обстрілювали і Миколаївську, Донецьку та Харківську область. Є жертви серед мирних жителів.

Голова Європейської ради Шарль Мішель запросив Володимира Зеленського особисто взяти участь у саміті ЄС. Він відбудеться 9-10 лютого. Додаткову інформацію не оприлюднюють з міркувань безпеки.

До Великої Британії прибули українські військові для навчання на САУ AS-90. Про це повідомили у Міноборони Сполученого Королівства. Також, наприкінці січня українські танкові екіпажі почали тренування на танках Callender 2.

Володимир Зеленський анонсував кадрові зміни у прифронтових регіонах. У низці областей, особливо прикордонних та прифронтових – призначать керівників із воєнним досвідом, які зможуть найбільш ефективно показати себе в протидії окупанту. Про ці рішення, наголосив гарант, стане відомо незабаром.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Відключення електроенергії. За інформацією ДТЕК, у Києві та Дніпрі протягом доби діятимуть стабілізаційні графіки відключень, а в Одесі обіцяють давати світло кожні вісім годин і вмикати його на 2 години. У регіоні продовжують діяти екстрені відключення.

ОСТАННІ НОВИНИ