Навчання на системах ППО Patriot – завершено. 65 українських військових пройшли підготовку й повертаються

31.03.2023 13:14   -

65 українських військових завершили навчання на системах протиповітряної оборони Patriot на базі Форт-Сіллі у штаті Оклахома. «Вони інтегруються з іншими українськими протиповітряними військами, а також із системами ППО Patriot, наданими США, Німеччиною і Нідерландами», – зазначив речник Пентагону Патрік Райдер. Як передає CNN, він також додав, що наприкінці цього місяця очікується завершення навчання групи з понад 4000 українських військових у складі двох бригад, одна з яких оснащена БМП Bradley, а інша – бронетранспортерами Stryker.

«На деяких ділянках ворог помітно нервує, бо час грає проти них, а людського ресурсу для штурмів наших позицій залишається менше», – розповів командувач Сухопутними військами генерал-полковник Олександр Сирський. Водночас, пише «ТСН», цей напрямок досі залишається пріоритетним для армії рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Король Сполученого Королівства Чарльз ІІІ прокоментував війну в Україні та злочини, які вчиняють російські військові. «Незліченна кількість життів була зруйнована, свобода і людська гідність були розтоптані найжорстокішим способом. Безпека Європи перебуває під загрозою, як і наші демократичні цінності», – цитує видання «Євроньюз». Також Чарльз нагадав про допомогу для України та ухвалені Великобританією рішення, «які раніше неможливо було уявити».

ОСТАННІ НОВИНИ