Навчальний рік розпочнеться за планом – Віктор Ляшко

20.07.2020 13:22   -
Автор:
Дистанційного навчання на початку нового навчального року не планується і діти відвідуватимуть школу за планом. Про це заявив головний державний санітарний дікар України Віктор Ляшко.  За його словами, тотального закриття шкіл у всій Україні не буде, якщо не буде перевищено епідпоріг щодо грипу та грипоподібних захворювань.
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України
 
Ми вже знаємо, що таке епідпоріг, умовний, не такий, який у нас завжди був для грипу та грипоподібних захворювань. Якщо „червона зона“ — школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники і школа відкривається.
 
Міністерство охорони здоров’я щотижня відстежуватиме рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію та інші респіраторні захворювання. Санітарний лікар також наголосив, що батькам треба приділити особливу увагу профілактиці інфекцій.
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України
 
Ми зараз звертаємо увагу всіх. Щойно з’явиться вакцина проти грипу, треба вакцинуватися. Наша першочергова задача — виключити коінфекцію. 
 
Крім цього у міністерстві розробляють нові правила відвідування навчальних закладів в період пандемії. Зокрема, учні та працівники шкіл повинні проходити температурний скринінг. У закладах повинні бути у вільному доступі антисептики, а бітьки, які приводять дітей до школи мають вдягати маски.