Наступні кілька тижнів в Україні будуть непередбачувані. Попереду – нова фаза війни – NEWS REVIEW

16.10.2022 12:17   -

Скасування одностайності у прийнятті рішень, посилення автономності та військової незалежності. Це – основні кроки з реформації Євросоюзу для прийняття нових країн – заявив канслер Німеччини Олаф Шольц. На його думку, розширення союзу на Схід – «безпрограшний варіант для всіх». Адже це допоможе посилити роль ЄС на світовій арені, – передає видання REUTERS.

Наступні кілька тижнів в Україні будуть непередбачувані. Нова фаза боїв обумовлена наближенням холодів і несподіваними успіхами ЗСУ. За словами старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень Саміра Пурі, «росіяни сподіваються уникнути колапсу на своїй лінії фронту до настання зими», – повідомляє CNN. Тож найближчі тижні стануть вирішальними.

Міністерство зовнішніх справ Китаю закликає своїх громадян терміново виїхати з України. Зробити це просять невідкладно, а посольство «допоможе в організації евакуації тих, хто її потребує», – повідомляє китайське видання Global Times. Такі заяви у МЗС пояснюють «серйозною ситуацією щодо безпеки».