Наступ на Харківщині: аналіз ситуації від військових ЗСУ

08.03.2023 16:15   -

Російські окупанти вже декілька тижнів атакують на Лимансько-Куп’янському напрямку. І цієї доби ворог намагався вчергове йти в наступ на Харківщині. Проте відступив з втратами. Інформацію, окрім військових, підтверджує і голова військовї адміністрації регіону Олег Синєгубов. Українські бійці контролюють ситуацію та тримають оборону: тільки за добу тут зафіксовано шість боєзіткнень з ворогом, армія рф зазнала значних втрат в живій силі. Представник східного угрупування військ Сергій Череватий аналізує ситуацію та розповідає про найгарячіші точки в області.  

СЕРГІЙ ЧЕРЕВАТИЙ ПРЕДСТАВНИК СХІДНОГО УГРУПУВАННЯ ВІЙСЬК
На самій Харківщині здебільшого немає бойових дій. Там здебільшого вони намагаються накривати населені пункти, які прилягають до лінії фронту артилерійським вогнем. За цю добу вони, зокрема, 18 разів обстріляли ряд населених пунктів. А на Лимансько-Куп’янському напрямку ворог активний вже декілька тижнів підряд, вони намагаються проводити атаки. Зокрема за цю добу в районі Гряниківки, Білогорівки, Спірного, Виїмки, Невського, Федорівки і також вони активні в плані нанесення артилерійського вогню по всьому цьому напрямку фронту.

Ворог, каже військовий, досить часто намається проводити атаки біля прикордонних населених пунктах. Але українські бійці продовжують тримати оборону та чинити спротив російським окупантам. 

СЕРГІЙ ЧЕРЕВАТИЙ ПРЕДСТАВНИК СХІДНОГО УГРУПУВАННЯ ВІЙСЬК
184 обстріли було за цю добу, різноманітними типами артилерії, 6 боєзіткнень на цьому напрямку, де ворог втратив 48 військовослужбовців вбитими, 79 пораненими, двоє потрапили в полон. І також характерне для цього напрямку, що вони там більше застосовують бронетехніку. За цю добу було знищено танк Т-72, дві ББМ, два склади з боєприпасами, але там щодоби навіть більше знищується бронетехніки їхньої. Зокрема минулої доби було знищено 6 танків, з яких 5 це новітніх Т-90.

ОСТАННІ НОВИНИ