«Наші двері відкриті». Харків вперше відвідав посол Іспанії в Україні. Про що домовились із мером

02.02.2023 20:08   -

У Харкові – Надзвичайний і Повноважний посол Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу. Своїм візитом, пояснює, хоче продемонструвати підтримку й готовність допомагати харків’янам стільки, скільки буде потрібно.

РІКАРДО ЛОПЕС-АРАНДА ХАГУ НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ КОРОЛІВСТВА ІСПАНІЯ В УКРАЇНІ
Ми готові до будь-якої співпраці, наші двері відкриті. І це – тільки початок нашої майбутньої хорошої співпраці.

Посол розповідає: у Харкові – вперше. Та одразу помітив, що навіть у такі важкі часи прифронтове місто залишається привітним та гостинним.

РІКАРДО ЛОПЕС-АРАНДА ХАГУ НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ КОРОЛІВСТВА ІСПАНІЯ В УКРАЇНІ
01:05 Я приїхав сюди, щоб надати докази нашої солідарності з українським народом, а тут я побачив, як Харків солідарний із іншими людьми. Як Харків приймає людей із інших регіонів, із деокупованих міст, як Харків стоїть і бореться. Як і весь народ України.

Під час робочої поїздки посол зустрівся із мером Ігор Тереховим. Міський голова зазначив, що Іспанія підтримує Харків та Україну від перших днів війни. Зокрема, надає гуманітарну та військову допомогу, приймає біженців. І це – вкрай важливо для нашого міста.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це – важливо, бо це – підтримка, це – можливість нашим дітям учитися у школах, у вишах. Це – можливість нашим жінкам жити більш-менш нормальним життям. І я дуже вдячний вам за вашу позицію. Безумовно, нам необхідна зброя для того, щоб ми перемогли. Для того, щоб ми дали відсіч російській агресії.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Рікардо Лопес-Аранда Хагу уточнив, що головне завдання наразі – показати Іспанії і всьому світу, що відбувається в Харкові через агресію рф. Тож про допомогу, якої потребує місто, доповість усім міжнародним партнерам.

ОСТАННІ НОВИНИ