Народний депутат України Ірина Бережна взяла участь у відкритті картинної галереї у еврейській школі

07.12.2012 18:47   -
Автор:

У неділю євреї відзначають Хануку. Це свято свічок, які запалюють на честь дива, що сталося при освяченні Храму після перемоги війська Маккавея над воїнами царя Антіоха в 164 році до нашої ери. Свято триває вісім днів. Кожен день запалюють по одній свічці. На Хануку очікують всі євреї, особливо  діти адже в цей час у них канікули, дорослі дітвору задобрюють солодощами та дрібними грошима.

Ілля Андрєєв семикласник

-Ханукагент – это когда взрослые дают денежку детям чуть-чуть. И там по 50 копеек в пакетиках было и мы бегали передевались, чтобы ещё получить.

У школі, що в Київському районі теж шанують давні традиції. Напередодні урочистостей провели концерт.

У Першій столиці проживає понад 45 тисяч євреїв. Народний депутат України Ірина Бережна говорить, в Харкові представники всіх національностей мають рівні можливості у всьому. Один із прикладів, ця школа.

Ірина Бережна народний депутат України

-Помимо огромного внимания, которое вы уделяете интеллектуальному развитию детей вы также никогда не забываете о духовности. И что очень важно – вы прививаете любовь к искусству, вы приучаете ценить прекрасное, ценить искусство.

Не обійшлося на святі і без подарунків – ним стала картина єврейського художника. Її презентувала нардеп. Полотно стане приємним доповненням до галереї, яка відкрилася в школі.

На всіх полотнах зображені моменти з життя єврейського народу. Картини як професійні, так і учнів навчального закладу.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия