Нардеп Ирина Бережная поздравила курсантов с поступлением в университет гражданской защиты

03.09.2012 17:06   -
Автор:

-Товаришу генерал-лейтенант особовий склад національного університету цивільного захисту України з нагоди дня святкування дня знань вишикувано!

Захистити, зберегти, допомогти. В шеренги вишикувались майбутні рятувальники. Олександр – родом з Миколаївської області. Сьогодні він вже курсант Харківського вишу. Першокурсник переконаний – повністю відповідає обраній професії, адже сили та мужності духу у нього не бракує.

Олександр ,курсант-першокурсник:

-Профессия востребована, на рынке труда востребована. Да и с детства любил людей в форме и решил пойти сюда.

Курсант Олексій – наймолодший та найменший за зростом серед всіх першокурсників. Проте відносно цього зовсім не комплексує. Каже – справжніх героїв вирізняє сміливість і прагнення берегти людське життя.

Олексій ,курсант-першокурсник:

-Должен быть сильным духом, характером и так как у нас профессия опасная он должен быть сильным.

І ось він довгоочікуванний момент посвячення. Курсанти разом співають гімн України.

-Запануємъ, браття, й ми у своій сторонці.

Привітати триста одного курсанта зі вступом до університету приїхала народна обраниця Ірина Бережна. Нардеп зазначила -тепер перед новобранцями відкрилися нові можливості.

Ірина Бережна, народний депутат України:

-Я искренне испытываю чуство гордости потому что вы избрали благородную профессию. Вы всегда первыми приходите на помощь, вы рискуете собственными жизнями ради спасения жизни других. Я преклоняюсь перед вашими жизненными ценностями – защитить, спасти, помочь. Это заслуживает наивысших похвал.

Нагород заслуговують хлопці та дівчата, які вирішили працювати і у правоохоронних органах,- каже Ірина Бережна. Парламентар привітала студентів інституту права та масових комунікацій університету внутрішніх справ України.

Ірина Бережна ,народний депутат України:

-У вас перед глазами есть пример, как можно и нужно носить погоны, с достоинством и честью. Вам есть на кого ровняться, вам невероятно повезло  с вашим ректором. Спасибо вам за подготовку, действительно, лучших милицейских и правоохранительных кадров.

До вишу цьогоріч вступило понад півтори тисячі першокурсників,- кажуть його очільники. Усього ж навчається п"ять тисяч.

Олександр Бандурка, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ:

-Тут представлена вся Україна, безумовно. У їх хороший настрій. У їх сподівання. От я в одного питаю, який приїхав із Закарпаття. Чого ти сюди приїхав, як там Львів рядом з вами, чи в Ужгороді. А рядом стоять його батьки й кажуть, краще у Харкові. І це нас безумовно тішить, але це нас і зобов"язує, тримати ту високу планку.

На урочистому посвяченні, керівництво вишу й народна обраниця заключили домовленість про майбутню плідну співпрацю.

Ірина Бережна ,народний депутат України:

-Верховная Рада Украины регулярно принимает законы, которые связанны и которые регулируют так или иначе правоохранительную отрасль. Именно в этом я вижу взможность сотрудничества с Харьковским национальным университетом внутренних дел, потому что то колличество научных руководителей, профессоров, которые здесь работают говорит об очень высоком качестве их поправок и рекомендаций, которые они нам могут дать.

Більше того, каже Ірина Бережна, наразі прийнятий новий Кримінально-процесуальний кодекс, і навчання у виші буде проводитись вже за ним. Тому основна мета тепер запровадити його у життя.

Євгенія Кутнова, Ігор Бескровний, Ігор Луханін, Євген Дроботов.Харьковские Известия.