Напад на військову частину у Харкові

22.03.2012 19:14   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент
На цю військову частину сьогодні о четвертій ранку напали двоє невідомих чоловіків. При собі вони мали два ножі та обріз рушниці.
 

Дочекавшись зміни караулу, вони напали на вартового. На допомогу йому кинулись двоє військовослужбовців. У результаті чого зав"язалась бійка. Під час неї один із солдатів отримав сім ножових поранень та помер. Йому було усього двадцять років і залишалось лише два тижні до закінчення служби. Загинув і один із нападників – в нього вистрелили військові. Другого вдалося затримати.

Анатолій Пришко заступник Генерального прокурора України
Хочу сказати, що їх напад був завчасно спланований і їхні дії свідчать про заздалегідь продуманий план. Вони проникли на територію частини, потім проникли до караульного приміщення. У них була уні-форма, яка використовується у спеціальних підрозділах, радіостанції були в обох.

З"ясувалося, один із зловмисників був колишнім працівником спецназу в Росії. В Харкові ж, він вів підприємницьку діяльність. Інший – його молодший брат. Напали чоловіки з метою викрадення зброї.

Дмитро Шевченко військовий прокурор Харківської області
При військовослужбовцях, які входили до складу караулу знаходились автомати Калашнікова, у начальника варти знаходилась табельна зброя пістолет Макарова

Наразі у лікарні знаходиться військовослужбовець та виживший із нападників – старший з братів. Усі обставини злочину з"ясовує слідство. Та якщо воно доведе провину підозрюваного, його загрожує від десяти до п"ятнадцяти років позбавлення волі або ж довічне ув"язнення.

Євгенія Кутнова, Олег Синицький. Харьковские Известия