«Накрив відром». Касетний боєприпас виявили харківські комунальники під вікнами будинку (відео)

26.01.2023 20:20   -

Спальний мікрорайон Харкова – Північна Салтівка. Саме тут у четвер вранці просто під вікнами багатоповерхівки виявили підозрілий об’єкт. Натрапили на цю знахідку двірники, які вигрібали квітник біля під’їзду.

ІРИНА ТА ОЛЕКСІЙ
У меня вот такое первый раз. C утра убирали тут и нашли. Алексей нашел. Я же в этом не понимаю. Мы нашли мину, как мне показалось, это мина. Ну, все. Позвонили руководству, я накрыл ее ведерочком, чтобы никто не задел. Стояли и охраняли, пока начальство не приехало. Начальство вызвало полицию и началось.

ІВАН СТЕПАНОВИЧ МІСЦЕВИЙ МЕШКАНЕЦЬ
Хорошо, что нашли. Хорошо, что не взорвалась женщина. Она же граблями там гребла. Оно же было немножко в земле. Хорошо, что нашли и без потерь.

Територію довкола будинку, біля якого виявили небезпечний об’єкт, оточили в радіусі кількасот метрів. За справу взялись піротехніки та силовики.

ІГОР ОВЧАРУК НАЧАЛЬНИК ЧАСТИНИ ГУМАНІТАРНОГО РОЗМІНУВАННЯ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Піротехнічний розрахунок, який прибув на місце виявив, що в землі знаходився бойовий касетний елемент від системи «Ураган» або «Смерч». Так як з ним працювати заборонено у мерзлому ґрунті, було прийнято рішення про знешкодження даного боєприпасу на місці шляхом контрольованого підриву.

Ситуація з вибухонебезпечними предметами у Харкові ще має місце, кажуть вибухотехніки. Особливо у тих районах, що потерпали від постійних ворожих обстрілів. Тому у випадку їх виявлення, закликають спеціалісти, люди повинні терміново звертатися до служби порятунку чи поліції.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ОВЧАРУК НАЧАЛЬНИК ЧАСТИНИ ГУМАНІТАРНОГО РОЗМІНУВАННЯ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Північну Салтівку дуже сильно і інтенсивно обстрілювали такими же боєприпасами і такими же типами вибухових предметів. Місце право має бути. На жаль. Тому мешканцям треба бути якомога обачними. Самим не чіпати, в жодному випадку творити якійсь дії, які спровокують вибух даного боєприпасу. Хоч нацполіція, хоч служба ДСНС будемо реагувати. На даний час, якщо ви бачили, були спільні дії і нацполіції вибухотехніків та ДСНС представників – саперів.

ОСТАННІ НОВИНИ