Накопичувальна пенсія – неминуча

02.06.2020 12:38   -
Автор:
За словами прем`єр-міністра Дениса Шмигаля, накопичувальна пенсійна реформа в країні почне працювати вже з початку 2021 року. Для України цей крок неминучий, зазначають в уряді, – реформі бути. Планується, що в майбутньому частину прибутку громадянин повинен буде перераховувати на особистий пенсійний рахунок, другу частину пенсії забезпечуватиме приватна компанія, яка виступатиме в ролі інвестора. Як до таких новацій ставляться ті, кого безпосередньо торкнуться зміни, і чи взагалі розуміє населення суть реформи і що таке подвійна пенсія? 
 
Марія харків`янка
 
Не могу ответить на этот вопрос. Не задумывалась еще. Когда столкнусь, начнётся  – задумаюсь.
 
Анастасія харків`янка
 
Конечно, это грустно. Потому что, люди работают, для чего-то есть трудовая книжка. И на официальных работах люди работают, а не будут потом получать пенсию. Придётся откладывать и не рассчитывать на пенсию.
 
Наталья харків`янка
 
Як ви ставитесь до таких змін? – Не знаю, не могу ничего сказать. Я не готова.
 
Максим харків`янин
 
Скорее положительно, чем негативно, потому что в развитых странах это давно принято, а мы немного дикие.
 
Володимир харків`янин
 
Ну какая накопительная система, сколько нас осталось, порядка 30 млн, около 13 млн. – Пенсионеры, благо многие из них работают, я думаю, эта система долго не протянет и рухнет в конечном итоге.
 
Юрій харків`янин 
 
Отрицательно к этому отношусь. Считаю, что пенсия должна быть у каждого человека, который трудился и работал и зарабатывал деньги. Должен получать достойную пенсию. Я пенсионер, приходится трудиться и работать, потому что такая пенсия – 2 тыс. грн., не смотря на то, что были и заработки хорошие, а коэффициент маленький.
 
Накопичувальна система – це єдиний шлях для майбутніх пенсіонерів отримувати достойну пенсію, а для бізнесу – зберегти адекватне навантаження, зазначають в Уряді.  Виходить такий собі пенсійний депозит, де частину забезпечує держава, другу частину може докладати сама людина – в цьому і полягає сенс подвійної пенсії, пояснюють спеціалісти. Експерти попереджають і про певні ризики пов`язані з інфляцією або неспроможністю керуючих компаній забезпечити прибутковість вкладів.