Накануне визита премьер-министра в Харьков

14.06.2012 21:04   -
Автор:

Внесок Харкова у розвиток держави – дуже вагомий, впевнений заступник секретаря Ради національної безпеки Нестор Шуфрич. Місто стабільно тримає пальму першості, як у міжнародному партнерстві, так і за показниками економічного зростання. Потужні харківські підприємства збільшують обсяги виробництва та освоюють нові технології, що у свою чергу позначується на всій економічні ситуації в країні. Ще два роки тому, впевнений народний депутат України Олександр Стоян,  держава була неспроможна забезпечити своїх громадян гідними умовами життя, сьогодні це вже реальність.

Олександр Стоян,  Народний депутат України:

-Хочу порівняти 498 гривень мінімальна пенсія у 2009 році, останньому році правління тієї влади. Ми півроку боролися, щоб підняти до 553 гривень и сьогодні 838, на половину збільшили. Перше питання. Друге: вперше за роки незалежності мінімальна заробітна плата стовідсотково відповідає прожитковому мінімуму і складає 1038 гривень, при них вона була 660 гривень.

На загальнодержавному рівні теж помітні зрушення на краще, впевнений народний депутат.  Згідно офіційної статистики: внутрішній валовий продукт країни за два роки зріс майже у півтора рази, і склав один трильйон триста мільярдів. Що дало можливість знайти кошти на головні соціальні проекти: повернення вкладів ощадбанку СРСР та збільшення виплат за народження дитини.

Анатолій Толстоухов ,спеціальний уповноважений прем’єр-міністра України:

-Есть стабильность. Возможно она кому-то казалось была и раньше, но дело в том что раньше говорили, а сейчас делают. И делают конкретные действия, в чем-то их можно назвать мероприятиями, в чем-то их нужно называть реформами. Может быть с неудачным опытом, в  чем-то это залог и начало , залог того, что является слагаемым реформ, то есть курсом модернизации.

Податковий кодекс діє, закінчується митна та судова реформи, в Україні вийшла на фінішну пряму реорганізація системи охорони здоров’я. Головне, вважає заступник секретаря Ради національної безпеки Нестор Шуфрич, що у державі від балачок перейшли до справи і країна рухається до поставленої мети – увійти у двадцятку найкращих економік світу.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия.