Найти доступные лекарства будет проще: в Украине появился новый онлайн-сервис

20.11.2019 12:41   -
Автор:
В Україні запрацював онлайн-інструмент для пошуку аптек, що працюють за програмою "Доступні ліки".  Про запуск відповідного сервісу повідомили в Кабінеті міністрів. В Уряді вважають, що за допомогою цієї платформи українці зможуть знайти всі аптеки та медзаклади, що надають ліки за державною програмою в радіусі семи кілометрів. 
 
Для пацієнтів пошук потрібної аптеки стане максимально зручним та швидким. Новий онлайн-інструмент стане в нагоді і місцевій владі, і бізнесу – "білі плями" інфраструктури аптек в містах стануть більш видимими.
 
Слід зауважити, що програма "Доступні ліки" діє в Україні ще з квітня 2017 року. Згідно з нею пацієнт, який уклав декларацію з сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом, може за його рецептом отримувати ліки, частково або повністю оплачені державою.
 
Вартість ліків оплачується Національною службою здоров’я (НСЗУ) коштом платників податків. За даними НСЗУ, станом на 1 листопада до програми “Доступні ліки” приєдналися вже понад 7700 аптек. Це приблизно третина від їх загальної кількості в Україні.
 
І тепер всі ці аптеки можна буде побачити в онлайн-сервісі. Сам же інструмент складається з пошукової таблиці та інтерактивної мапи.