Найкраще ставлення у респондентів до Г. Кернеса – сумарно 90% прихильників – соцопитування

17.07.2020 15:31   -
Автор:
Місцевий стан справ кращий, аніж загальна ситуація в області, чи країні – саме таку оцінку, згідно опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" надади майже 50% мешканців Харківщини. Бо лише 14% вважають, що країна рухається у правильному напрямку, а 72% – протилежної думки. При цьому стан справ в області – 45% визначають як неправильний і 31% – кажуть, навпаки. А от серед місцевих політиків – у лідерах Харківський міський голова Геннадій Кернес, йому довіряють близько 90% респондентів, з яких 60% до нього ставляться позитивно і ще майже 30% – нейтрально. Друге місце за екс-губернаторкою Юлією Світличною – 44% мешканців ставляться до неї позитивно. Що ж до діючого голови облдержадміністрації Олексія Кучера, то він набрав всього 6% голосів симпатиків. Практично те й саме і щодо вподобань нинішніх керманичів країни.     
 
59% опитаних не задоволені діяльністю Президента Зеленського, 28% – задоволені. Діяльністю Прем’єр-міністра Д.Шмигаля не задоволені – 61%, задоволені – 7%, не змогли оцінити – 32%. Роботою Верховної Ради не задоволені – 78%, задоволені – лише 8%.
 
А от політичні сили у рейтингу розташувались наступним чином – лідером і тут є партія Блок Кернеса "Успішний Харків", якби відбулись вибори до обласної ради, то за неї би проголосував кожен третій виборець. На другому місці серед тих, хто визначився і має намір прийти на вибори – "Опозиційна платформа – За життя" – вона би набрала майже 23% голосів, а от партія "Слуга народу" посідає третє місце, її б підтримали лише близько 13-ти % опитаних респондентів. Крім того соцопитування з"ясувало і низку питань загальнодержавного значення, які більш за все сьогодні турбують людей. Окрім військового конфлікту на Сході країни, це – безробіття, низький рівень зарплат і пенсій, інфляція, підвищення тарифів і неякісна медицина, доречі, епiдемiєю коронавiрусу COVID-19 стурбовані тільки 9% опитаних.