Нагродження стипендиатов городского председателя и Президента Украины

17.10.2012 18:47   -
Автор:

Антон Іванов -переможець всеукраїнської олімпіади з економіки. Хлопець вже втретє буде отримувати президентську стипендію. Каже: цей рік останній, коли виборов таку винагороду у школі.

Антон Іванов учень 11-го класу

-Я надеюсь, что в вузе у меня будет точно так же будут возможности проявить себя.

Двадцять дев"ять харківських учнів будуть отримувати протягом цього навчального року президентську стипендію. Її розмір більше тисячі гривень. А от стипендією міського голови відзначені сто дітей. Цього року розмір її зріс вдвічі і становить чотириста гривень. Школяр Тимур Тухтаров вдруге отримуватиме таку грошову винагороду за свої творчі здібності.

Тимур Тухтаров стипендіат міського голови

-Я за эти деньги сам себе оплачиваю учебу в школе.

Ці стипендії і справді є стимулом для дітей досягати нових звершень, каже народний депутат Ірина Горіна.

Ірина Горіна народний депутат України

-Только в городе Харькове, кроме президентской стипендии учереждена стипендия мера отдельно и городского совета отдельно. То есть есть большой спектр возможностей попробовать себя в разных направлениях.

Для дітей така мотивація вкрай важлива, -каже депутат міськради Анатолій Денисенко. Коли є підтримка, з них виростають майбутні легендарні науковці, лікарі, міжнародники, урядовці. Вони й прославлятимуть у майбутньому і прославляють вже зараз, у юному віці, Харківщину. Адже саме з першої столиці стипендіатів Президента України найбільше серед інших міст країни.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Это важно и для детей, и для родителей, и для города, и для страны. Дети- будущее нашей страны, а танантливые, дети образованные, дети спортивные, дети развитые. Они говорят о том, что у нашей страны большое будущее

Головне створити для них і зараз і в майбутньому усі необхідні умови для реалізації себе, -впевнений міський голова Геннадій Кернес. І в цьому плані робота налагоджується.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Это очень важно для сегоднешнего дня, как в реальной жизни, так и для будущего, потому что все, я уверен, мечтают жить лучше, чтобы были счастливые дети, чтобы была по-настоящему европейская страна, чтобы была уверенность в завтрешнем дне, чтобы было создано первое рабочее место.

Та на цьому починання не завершуються,- наголосив нардеп Валерій Писаренко під час привітань стипендіатів.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Чтобы как-то поддержать и вас, и те начинания, которые мер делает, мы например в Дзержинском районе завтра обьявим еще одну дополнительную стипендию специально для ребят Дзержинского района.

Цінують дітей не тільки за досягення, я а за мужність та відвагу.

Ірина Бережна народний депутат України

-Я не могла не отметить, что сегодня, я в том числе наградила двоих замечательных детей, замечательную молодежь. Это Анечку Скрябину и Сашу Головешко, с которыми мне пощасливилось познакомиться полгода назад, благодаря их героическому поступку. Вы наверное помните, что это ребята,  котоыре спасли маленьких детей, провалившехся под лед.

Для дітей та молоді будуть і надалі створюватись усі необхідні умови для їх починань. Підтримка, -наголосив і міський голова, і депутати є та завжди буде, на усіх рівнях.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия