Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Крістоф Вайль зустрівся з очільниками міста та області аби обговорити подальше співробітництво

28.09.2012 18:42   -
Автор:

Спочатку надзвичайний і повноважний посол Німеччини зустрівся з керівництвом області. Одразу ж до головного – питань співробітництва. Відкриття напередодні консульства у Харкові – крок важливий, зазначають обидві сторони і  має дати плідний результат

Михайло Добкін голова Харківської державної адміністрації

-Для нас єто огромная честь, что вы открыли здесь консульство, Татьяна Гавриш достойный представитель теперь уже Федеративной республики Германия, она имеет возможность контактировать с городской и областной властью, что очень важно, я знаком с ней лично давно, поэтому любые просьбы с её стороны, всё, что будет в моих силах я поддержу-помогу.

Далі – переговори у мерії. Згадали успішне проведення Євро-2012, у Харкові грала німецька команда. Після – до питань перебігу виборчої кампанії. Адже прозорі та чесні вибори – запорука стабільного економічного та соціального клімату в країні.

Геннадій Кернес Харківський міській голова

-Я последнее время встречаюсь с разными представителями ОБСЕ, наблюдателями мы в предверии выборов, могу вам как представителям европейского государства сказать с точки зрения демократических ценностей и европейских ценностей мы создали равные права, и нет никаких запретов для того чтобы политические партии и представители завоёвывали доверие общества.

Перші шляхи співробітництва намічені – це і наука, і економіка, і культура.

Крістоф Вайль Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні

-Я був у Харкові в 1991 році. Різниця дуже відчутна. Харків – прекрасне місто. Я впевнений, що ми всі скоро побачимо, як зросте інтерес німецьких підприємців до міста. Ми сподіваємося, що Харків, як і вся Україна, буде продовжувати рух європейським шляхом розвитку.

Після відкриття консульства ймовірна поява спеціального візового центру. Це має полегшити усі процедури в отриманні віз і налагодити прямий зв"язок між Німеччиною і Першою столицею. Також для цього планують започаткувати авіарейс Харків-Франкфурт.

Анастасія Полякова, Євген Шинкаренко Харьковские Известия