Начинается конкурс проектов на Общественный бюджет-2020

28.08.2019 12:38   -
Автор:
Розумний Харків. У місті вже другий рік проводиться конкурс проектів "Бюджету участі", в якому можуть прийняти участь усі містяни, повідомляють у комунальному закладі "Офіс реформ".
 
Андрій Кірик проектний менеджер "Бюджету участі"
 
В общем это городская программа, которая предусматривает, что на инициативу жителей в год закладываются в городском бюджете 50 млн. То есть на 50 млн. можно подать инициатив. Связанных с улучшением вашего района, улучшения  городской инфраструктуры, поддержки стартапов.
 
Харків єдине місто в Україні, де участь у конкурсі можуть приймати як звичайні харків яни так і громадські організації, а тепер і переселннці. Прийом проектів проходитиме з першого по тридцяте вересня. Десятого грудня обіцяють оприлюднити переможців. Цьогоріч у "Офісі реформ" чітко сформолювали сфери, на які потрібно звернути увагу, розповідає Андрій Кірик.
 
Андрій Кірик проектний менеджер "Бюджету участі"
 
В этом году рабочая группа пришла к выводу, что нужно более четко выставлять сферы, на которые можно подать проекты. Если в  прошлом году это было много и не о чем. То сейчас мы четко знаем, что нас интересует развитие туризма, развитие инфраструктуры молодежи, спортивные, борьба с наркоманией. Развитие городской инфраструктуры.
 
Подати проект можно на сайті "Портал харківянина", або принести до  Департаменту  бюджета і фінансів. Мінімальна кількість голосів підтримки проекту – не менше трьохсот, аби його допустили до конкурсу. Далі його доля залежатиме від харків'ян.