Началась осенняя призывная кампания. План для Харьковщины – 1300 “срочников”

24.09.2019 12:58   -
Автор:
На Харківщині стартувала осіння призовна кампанія на строкову службу. Як повідомили в обласному військкоматі,  призову підлягають юнаки віком від 20 до 27 років. Цьогорычний осінній план для регіону – відправити до армії 1300 юнаків. Строковики, які мають вищу освіту служитимуть рік. Інші – 18 місяців. 
 
Юрій Калгушкін військовий комісар Харківського обласного військкомату 
 
Для ЗСУ Харківська область повинна відправити 747 призовників, що складає 57,4% призовників. Для інших військових формувань – 553 призовника – 42,6%. Ну і зокрема для Національної гвардії – 485 призовників, для ДПС – 25 призовників. І державної спеціальної служби транспорту – 43 призовника. 
 
Як наголосили в облвійськкоматі,  кожен із призовників  нестиме службу виключно на мирній території України. Наразі вже сформовані районні військові комісії. Саме до них, юнаки повинні з'явитися для проходження   медобстеження. Незалежно від того отримали вони повістку, чи не отримали. У разі ігнорування призивної кампанії, військовозобовязаним, які ухиляються від постановки на облік загрожує адміністративна, або ж кримінальна відповідальність. 
 
Юрій Калгушкін військовий комісар Харківського обласного військкомату 
 
За підсумками проведення весняного призову до адмінвідповідальності були притягнуті 505 призовників. До кримінальної відповідальності. Тобто передані матеріали до правоохоронних органів і внесені до ЄРДР за рішеннями міських та обласних комісій на 71 призовника. Із них 4 вже отримали терміни, було прийнято рішення до кримінальної відповідальності – це обмеження волі від 1 до 2 років умовно. Відносно інших 67 триває досудове слідство.
 
Як і в попередні роки, право на відстрочку мають ті призовники, в яких медкомісії виявили проблеми із здоров'ям. У більшості це : психічні захворювання, негаразди з опорно-руховою системою, шлунком та  зором.