На заводі імені Шевченка змінять керівника

13.04.2012 18:44   -
Автор:

Контракти виконували – грошей не бачили. Перед працівниками заводу Шевченка завинили тридцять мільйонів гривень. На одного працівника це як мінімум двадцять тисяч гривень. Погасити заборгованість на два мільйони вдалося на цьому тижні. Заводчанам до Великодня видали однакову суму грошей.   

Анатолій Курбатов працівник заводу

-Заплатили по тысячи рублей, начали платить со вторника (СК) дали электричество, включили воду, работают насосы, все

Володимир працівник заводу

-Мы надеемся, что теперь мы будем работать,это самое главное для нас, чтоб работали

А працювати заводу є над чим. Підприємство наразі має портфель замовлень на тридцять два мільйони гривень. Йдеться про три контракти від Укроборонпрому, Іракський контракт та контракт із місцевими заводами.  

Василь Лунін головний інженер ДП "Завод ім. Шевченка"

-Работы выполняются с заводом имени Малышева. Это завершение работ по заказу булат (СК) на суму порядка 4,7 млн. гривен.

Отримати ці кошти завод планує наступного місяця. Тоді працівникам підприємства буде виплачена чергова частина боргів. Та кредиторську заборгованість у дев"яносто мільйонів одномоментно не погасиш. Ті, сімдесят два мільйони гривень, які мали отримати за планом санації, від реалізації майна – реалізували лише на п"ятнадцять відсотків. І виною цьому, кажуть в облдержадміністрації, не ефективні дії арбітражного керуючого. Мовляв, той на аукціоні виставляв неліквідні приміщення і обладнання необхідне для виконання контрактів.

Андрій Моченков заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань промисловості

-Руководитель санации Байдацкий Александр лишен лицензии решением Министерства, этому оценку должні давать соответствующие органы. Пусть разбираются, смотрят и так далее

Та поки правники розбиратимуться -Укроборонпром вже шукає нового керуючого. Обласні чиновники впевнені, якщо новий санатор укладе мирову угоду з кредиторами і оптимізує виробництво – завод отримає шанси на життя. І вийде із процедури банкрутства.  

Олена Мітясова, Євген Дроботов, Харьковские Известия