На выплату субсидий украинцам выделили дополнительные средства

16.11.2017 14:09   -
Автор:
На виплату субсидій у поточному році може знадобитися більше грошей, ніж закладено в бюджеті на ці цілі. Як запевняє міністр соцполітики Андрій Рева – 47 мільярдів гривень, які передбачені в бюджеті на виплату субсидій у 2017 році, були витрачені ще в вересні. Щоб продовжити виплати, Верховна Рада додатково виділила ще близько 8 мільярдів гривень.
 
Андрій Рева міністр соціальної політики України
 
Субсидувати потрібно ще листопад, тому що груднева субсидія йде на січень і фінансується в наступному році. Якби у нас не було заборгованості з попереднього року, ми абсолютно спокійно вклалися б у ці цифри. Але я розраховую, що потреба в субсидіях буде трохи вище, ніж та, яка зараз є.
 
Міністр додав, що точно оцінити потребу в додатковому фінансуванні можна буде тільки в середині грудня. На виплату субсидій, в бюджет на наступний рік, закладено  55 мільярдів гривень.
 
Андрій Рева міністр соціальної політики України
 
Можливо, ця цифра ще буде відкоригована, і тоді з 1 січня можна буде переходити вже місяць в місяць і фінансуватися по факту. Це цілком реально, якщо ухвалити деякі важливі рішення. В першу чергу це стосується економічного обгрунтування.
 
Як запевнив міністр, підвищення мінімальних пенсій та зарплат закладені у державному бюджеті на наступний рік, ніяк не вплине на скорочення розміру субсидій та кількість субсидіантів.  Перерахунки відбудуться тільки під час підготовки до опалювального сезону 2018 року.