На выходных ожидается потепление

27.03.2020 11:39   -
Автор:
Ці вихідні порадують справжньою весняною погодою. В суботу та неділю опадів не передбачається, а температура повітря вдень сягатиме шістнадцяти градусів тепла, проте може бути доволі вітряно. 
 
Харківський гідрометцентр
 
28 та 29 березня. Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер східний, 7 — 12 м/с. Температура повітря: вночі 1 — 6° тепла, вдень 11 — 16° тепла.
 
І звісно ж при такій добрій погоді багатьом схочеться вийти на прогулянку. Тому у ВОЗ радять, на вулиці триматися від людей на дистанції не менш одного метру. А тим, хто не може покинути власну домівку, лікарі нагадують, що треба більше рухатися та не сидіти на одному місці. Вони пропонують робити короткі розминки, танцювати, грати з дітьми або ж прибиратися в будинку. 
 
Всесвітня організація охорони здоров'я 
 
Навіть в невеликих приміщеннях ходіння по периметру або марш на місці можуть допомогти залишатися активними. Не рекомендується проводити багато часу в сидячому положенні – більш того, краще не сидіти більше 30 хвилин поспіль. Також дуже важливо і глибоке розслаблення для уникнення стресу. Так, медитація, глибокі вдихи і видихи допоможуть вам зберігати спокій. Важливо пам'ятати і про необхідність правильно харчуватися і вживати достатню кількість води.
 
Але ці поради підходять лише тим, хто знаходиться на самоізоляції без якихось симптомів хвороби.