На вулиці Харкова повертають світло (відео)

02.03.2023 21:43   -

Більше року Харків щоночі занурювався в суцільну темряву. Більше року в рамках безпеки у місті не вмикали вуличного освітлення. Якась така атмосфера у Харкові практично щовечора.

І ось нарешті на 13-тий місяць повномасштабної війни у прифронтовому нічному Харкові почали світитися перші ліхтарі. Щоправда, лишень на пішохідних переходах.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
У нас така важка ситуація, бо ми не включаємо освітлення в цілях безпеки для жителів міста Харкова. Але ми зараз почали підсвічувати пішохідні перехіди. І це дуже важливо, бо це безпека наших мешканців, безпека мешканців міста Харкова.

Наразі у місті вже підсвітили частину пішохідних переходів. Один з них на перетині вулиць Отакара Яроша та Єсеніна. Тут, щоб заживити ліхтар, комунальники монтують сонячні панелі.

ОЛЕКСІЙ КУЯН ДИРЕКТОР КП «МІСЬКСВІТЛО»
Проводиться робота по підсвітці пішохідних переходів. На даний час їх 21. Це вибрані пішохідні переходи, на яких саме більше концентрація ДТП. Ми на даний час провели великий обсяг робіт. Підключили майже 20 пішохідних переходів. Сьогодні, думаю, до вечора ми закінчимо роботи. На даний час 16 вже включено. Підключаємо ми їх від своїх мереж. А там, де немає технічної можливості, як на даному перехресті, виконуємо автономні джерела світла від сонячних батарей.

ДЕНИС ХАРКІВ’ЯНИН
Дуже важливо тому, що тут жвавий рух і набирають воду ходять, тому тут добре, що підсвітили. Добре, що починають освітлювати. Тому, дуже раді цьому.

МАРИНА ХАРКІВ’ЯНКА
Ой дякую. Це дуже зручно і вже незвично. До речі я вночі не ходжу, коли темно. Я теж радію від того, що місто відроджується. Я тут була і нікуди не виїжджала з самого початку. Як було страшно, як майже людей не було , а тепер коли ліхтарик, коли навіть біля ОДА він мене дуже порадував.

Згідно інформації профільного КП, підсвіткою певної частини пішохідних переходів охоплені практично всі райони міста. Найбільше вуличних ліхтарів вмикатимуть у Шевченківському та Салтівському районах. Вмикають ліхтарі з приходом ночі, а вимикають їх з початком комендантської години.

ОСТАННІ НОВИНИ