На ТЭЦ-3 в этом году приступят к модернизации оборудования

09.02.2016 16:12   -
Автор:

Здійснити модернізацію обладнання за власні кошти підприємство не взмозі. Тому і були залучені кредитні кошти Світового банку. Всього на реконструкцію Харківських теплових мереж було виділено 107,5 мільйонів доларів, частина з яких буде направлено саме на ТЕЦ-3. В планах оновлення котельного відділення і нового турбогенератора, що не тільки удосконалить систему виробництва тепла, а й дозволить заощаджувати газ.

Леонід Лисак директор філіалу ТЕЦ-3 КП "Харківські теплові мережі"

Данная машина изготовлена и потом будет за эти средства реконструирована.  Что даст возможность в год дополнительно вырабатывать порядка 160 миллионов кВт часов и дополнительно экономить 8,5 миллионов кубометров газа.

Також кошти Світового банку підуть і на модернізацію іншого устаткування тепломереж. Що передбачає монтаж в житлових будинках теплових лічильників з погодніми регуляторами,  встановлення 250-ти індивідуальних теплових пунктів і ліквідацію майже 60-ти малоефективних застарілих котельних з заміною з"єднувальних ділянок теплотраси.   

Леонід Лисак директор філіалу ТЕЦ-3 КП "Харківські теплові мережі"

Что даст нам возможность уменьшить выбросы углекислого газа порядка 600 тысяч тонн в год и таким образом себестоимость тепла мы должны будем уменьшить. 

До виконання робіт тепловики планують приступити цього року. А введення в експлуатацію нового обладнання на ТЕЦ-3 розпочнеться у другому півріччі. Закінчити модернізацію планують за 3 роки.