На Сумской трассе начали масштабный ремонт

30.04.2018 16:09   -
Автор:
На Сумській трасі стартував масштабний ремонт. Для проведення робіт в області відкрили сучасний асфальтобетонний завод. З ходом робіт на дорозі в Суми і виробничими потужностями нового підприємства ознайомилися керманичі області. Заступник губернатора Євгеній Шахненко підкреслив, що Юлія Світлична всіляко сприяє виділенню коштів і впровадженню передових технологій для ремонту доріг місцевого значення.
 
Євгеній Шахненко заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
И глава Харьковской областной государственной администрации Юлия Светличная, и все наши органы власти всячески способствуют тому, чтобы в нашей Харьковской области были передовые заводы, была лучшая техника. И вы все видите сами, что у нас это первый в Украине завод, который производит 320 тонн в час. Вы можете представить, если вагон это 60 тонн, то можете представить сколько асфальта производится ежечасно. И какая техника новейшая. Всё это, безусловно, выльется в качество тех работ, которые мы будем иметь на дорогах. 
 
Віце-губернатор додав, що завдяки новим потужностям в цьому році шляховики закінчать ремонт дороги Харків – Охтирка до кордону з Сумською областю та Чугуїв – Куп'янськ – Мілове. Також керівництву області вдалося домогтися виділення додаткового фінансування на ремонт дороги Р-78-Харків-Безлюдівка-Зміїв-Балаклія-Горохуватка.
 
Євгеній Шахненко заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
Впервые за многие годы дело дошло до ремонта дорог местного значения с твердым покрытием. Так, Харьковская область получила из госбюджета субвенцию в размере 560 млн грн – мы проводим сейчас тендерные процедуры, создана служба местных дорог. К ремонту привлекаются как предприятия облавтодора, так и другие частные, коммунальные предприятия. Главный упор делаем на качество дорог. По инициативе руководителя ХОГА в каждом районе мы создали специальные комиссии по контролю за качеством. 
 
На Сумській трасі ремонт стартував минулого тижня. Шляховики крок за кроком будуть просуватися від мосту перед селищем Дворічний Кут до кордону з сусідньою областю. Найбільш зруйновані ділянки дороги знаходяться за Богодуховом, за місяць там почнуть відновлювати основу.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
2 роки поспіль ми маємо збільшення фінансування на ремонти доріг, але цього недостатньо. Цього року будемо приділяти велику увагу щодо ремонту доріг і, я сподіваюся, що за наявності надходження, план на 3 роки наперед -це зробити якісно дороги в області. Будемо залучати і місцеві бюджети і обласний бюджет, державний бюджет, а також можливі окремі фінансування із державного бюджету. Харків-Суми- це основний пріорітет на цей рік. Було виділено фінансування особисто Президентом України із державного бюджету. То я прошу Службу автомобільних доріг – приступити до ремонту цієї дороги і закінчити її в цьому році. 
 
Євген Зражевець начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області 
 
Вона буде в ідеальному стані. Також ми відновимо узбіччя, встановимо необхідні дорожні знаки, будемо наносити розмітку. І таке інше. Всі роботи, що виконуються на цій дорозі – це кошти державного бюджету. Це цільової програми, яка називається "Президентська дорога". І хочу наголосити, що була ініціатива саме Юлії Олександрівни. І саме завдяки цій спільній роботі у нас вийшло повністю внести в план весь комплекс робіт на цей сезон.