На Слобожанщині пройшов одинадцятий етнофестиваль “Печенізьке поле”

17.09.2012 17:03   -
Автор:

Музики грають, народ тішиться. Цьогоріч в казковому містечку, яке щороку оживає на березі Печенізького водосховища, не пройти. Народу – чимало. Кожен на етнофестивалі знайшов собі розвагу до душі. Комусь гончарне мистецтво приглянулось, комусь захотілося в силі духу позмагатися. Олексій привіз на свято вироби з дерева. Його дерев'яні ключниці зроблені під старовину.

Олексій різьбяр

-Берётся доска, прогоняется через станки создаётся основа, ну,  а дальше всё вручную, все эти линии руками резцом прорезаются. Это техника старения – продирается структура дерева, темнится, зачищается.

Різьбяр каже – товаром цікавляться, але  не дуже беруть. А ось у рукодільника з Полтави Віктора клієнтів хоч відбавляй. Каже, віночки у цьому році розходяться як ніколи.

Віктор продавець прикрас

-Модно, обычно классические полевые цветы – васильки, маки, подсолнухи. Идут хорошо гвоздички и розы. От 10 до 35 полностью хэнд-майд, веночки от 40 и по пожеланию потребителя.

Ляльки-мотанки, витинанки та різні вироби. Від товару майстрів очі разбігаются. Поїхати з фестивалю без покупки ніхто не зміг.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Я как человек практичный меня интересуют такие вещи, которые имеют применение в хозяйстве. Я купил там несколько тёплых вещей на зиму и несколько бочёнков для засолки овощей.

А ось двомісячне порося Бумер – на святі з певною метою. Виграти поросячі перегони і обігнати аж двадцятьох конкурентів-п"ятачків. Фермери з Зачепилівки ставлять на його перемогу.

Валентин та Світлана власники і тренери "Зачепилівського Бумера"

-Потому что быстрый. Быстрее всех бегал, самый шустрый. Он у нас можно сказать первенство занял, чтобы сюда приехать

Поросячі перегони вдалися на славу, як і все свято, кажуть відвідувачі. Надвечір народні гуляння продовжилися на головній сцені.  

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Мы живём на прекрасной земле, богатой прежде всего человеческим потенциалом, природными ресурсами. Богатой своей духовностью, культурой, историей. Наша с вами задача возрадить былые традиции наших предков, умножить их и доказать всему миру, что Украина это класс, что Украина это супер!

Ігор Бескровний, Ігор Луханін Харьковские Известия