На следующей неделе синоптики обещают до +16

31.10.2019 13:51   -
Автор:
Антициклон Ольденбург, що надійшов в Україну з боку Ісландії, приніс похолодання. Вночі панують морози, а вдень стовпчик термометру піднімається всього на кілька граудусів вище нульової позначки. Та й найближче два дні погода практично не зміниться, зазначають в Укргідрометцентрі. Зокрема у Харкові, за данними місцевих синоптиків, у перший день листопада в нічний час до мінус восьми, в денний +3, мінлива хмарність і без опадів. Але вже з суботи, прогнозують, почне потроху теплішати, натомість посилиться вітер, а згодом і задощить. 
 
3 листопада. Вітер південно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря: вночі 1-6° морозу, вдень 4-9° тепла.
 
4  листопада. Вітер з поривами, 15-20 м/с. Вночі  3- 8° тепла, вдень + 9-14°. 
 
5 листопада. Дощ. Температура повітря: вночі до 11° тепла, вдень +11-16°  
 
Але надовго, кажуть синоптики, розслаблятися не слід, природа всеодно візьме своє, тож ні холодів, ні снігу не оминути. І саме зараз, вже в свою чергу зазначають шляховики, час подбати про безпеку на дорогах. Тому нагадують водіям про необхідність замінити літні шини на зимові. 
 
Водії, не ризикуйте – замінюйте гуму вчасно. Причина – зимові моделі гуми завдяки своїй конструкції краще утримують автомобіль на мокрій дорозі, снігу та при ожеледі, значно зменшують гальмівний шлях. Досить велика частина власників транспортних засобів в Україні взимку їздить на літніх шинах. Така економія закінчується трагічно не лише для них. Експерти стверджують, що кількість аварій збільшується до 40% наприкінці осені – на початку зими, коли погіршується зчеплення літньої шини зі зледенілою дорогою. Тож водії, подбайте про свою безпеку та оточуючих! 
 
Тож дорожники радять водіям не зволікати, бо навіть за народними прикметами перший день листопада здавна вважався – проводами осені і зустрічю зими. Здавна за погодою на початку місяця складали подальші прогнози. Так, якщо 3 числа безхмарно – це ознака швидкого зниження температури повітря. А от 4-го числа, якщо зранку туман – буде відлига, якщо день ясний – буде похолодання, а якщо дощитиме – то слідом прийде зима.