На Салтівці відкривають першу мобільну амбулаторію (відео)

13.10.2022 17:19   -

Наступного тижня на Салтівці розпочне працювати ось ця модульна амбулаторія. Пацієнти зможуть отримати тут допомогу від сімейних лікарів, невропатологів, хірургів, гастроентерологів, а також – зробити УЗД і щеплення проти COVID. Тимчасовий медзаклад встановили як альтернативу поліклініці №10, що потрощили російські окупанти.

ТЕТЯНА ЛИСЕНКО ДИРЕКТОР КНП «МІСЬКА ПОЛІКЛІНІКА №10»
Было около семи попаданий, разрушен 6-7 этаж полностью. В общем, поликлиника не годится для того, чтобы оказывать медицинскую помощь. Поэтому приехал Медицинский международный корпус. И заключили договор с мэром и привезли этот госпиталь.

Близько трьох місяців спеціалісти встановлювали амбулаторію, оснащували необхідним обладнанням, забезпечували теплом й іншими важливими комунікаціями, додає Тетяна Лисенко. Усе профінансував Міжнародний медичний комплекс. Організація працює в державі з 1999 року. Але, акцентують її представники, саме в Харкові, під час повномасштабного вторгнення рф, побачили те, чого не було й під час їхньої роботи в інших країнах.

ДЖАВЕД АЛІ СТАРШИЙ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ РЕАГУВАННЯ НА НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ МІЖНАРОДНОГО МЕДИЧНОГО КОРПУСУ
Це – відданість кожного працівника своїм обов’язкам, своєму народу, своєї роботі. І ми сподіваємося, що ми зможемо й надалі вас підтримувати і допомагати всім, чим зможемо. Тому що наступні 3-4 місяці ми будемо залишатися тут і різними способами допомагати і людям і медичним працівникам.

Мер Ігор Терехов зазначає: у Харкові російський агресор різною мірою вже зруйнував 53 медзаклади. Тож такі тимчасові лікарні та поліклініки наразі вкрай необхідні. До того ж, додає, останнім часом в місто повертається все більше людей. У тому числі – і на Північну Салтівку, і в ті райони, що раніше вважалися найбільш небезпечними, адже ворог постійно обстрілював ці частини міста.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
И людей нужно где-то обслуживать, потому что различными проблемами люди обращаются, и нам необходимо, чтобы врачи оказывали им первичную помощь. И это очень востребовано будет. Потому что передвижная поликлиника вроде бы как – небольшая, но она очень хорошо укреплена. Здесь есть все коммуникации, есть необходимое оборудование. Кроме того, есть генератор на случай необходимости.

Невідкладну допомогу тут надаватимуть усім містянам. А от для тривалого лікування пацієнт має укласти декларацію з лікарем. Записатися на прийом можна онлайн або безпосередньо в медзакладі.