На Салтівці вуличне освітлення доведеться будувати з нуля, там зруйновано все, – КП “Міськсвітло” (відео)

07.07.2022 12:25   -
На Салтівці вуличне освітлення доведеться будувати з нуля, там зруйновано все, - КП "Міськсвітло" (відео)

853 точки зовнішнього освітлення у місті виключили 24 лютого і ні разу не включали. Деякі світильники зняли, заховали, щоб їх не пошкодило, бо вони дуже дорогі. Однак після закінчення бойових дій все відновлять. Детальніше дивіться у сюжеті “Харьковских известий”.

“Було пошкодження, немає на даний момент світильника, його просто зірвало волною, був прильот і його зірвало волною. Один світильник ми знайшли, один. Решта відновленню не підлягають. Ми на даний час будемо все це ремонтувати і вішати нові ліхтарі. Чотири ліхтарі будемо вішати на наші опори”, – розповідає Олексій Куян, директор КП “Міськсвітло”

“Понад 10 тисяч світоточок пошкоджено взагалі. На даний час усунена 561 аварія у мережах зовнішнього освітлення, відновлено освітлення на 103 вулицях. Відремонтовано понад 182 кілометра мереж. На даний час під час обстеження у нас 52% повністю в нормальному стані , вони навіть не пошкоджені, 20% ми обстежили і знайшли всі недостатки і вже відремонтували, вони справні. На даний час ведуться ремонти ще по 19% зовнішнього освітлення і будемо потихеньку їх востанавлювати, якщо дадуть нам можливість. 9% це проблема. Це там, де повністю розрушено і там потрібне буде тільки нове будівництво. На даний час у нас є проблемні райони, там де повністю все зруйновано, немає ні опор, немає ні виконавчих пунктів, ні мереж, ні світильників, нічого немає. Там потрібно буде просто заново все будувати”, – розповідає Олексій Куян.

Були моменти, згадує Киян, коли комунальники попадали під обстріл – на Бєлгородскому шосе, кут Проскури.

“Там були прильоти, три опори треба було демонтувати і прибрати з проїжджої частини, і ми якраз попали під ці прильоти. Воєнні нам допомогли, ми поховалися, потім повилазили, доробили свою справу і виїхали. Всі у мені живі”, – каже Олексій Киян.

Леся Копилюк, Ігор Луханін, Віталій Грунь та Олександр Уваров