На помощь переселенцам. В транзитном городке для жителей Донецкой и Луганской областей состоялась встреча с руководителями служб Харькова

27.01.2015 19:24   -
Автор:

Вони самі прийшли на допомогу. Представники комунальних і соціальних служб міста зустрілися з переселенцями у транзитному містечку, що збудували для них неподалік від аеропорту. Наразі тут проживає 293 людини, чи 66 родин. К кожному з них чиновники, прийшли аби допомогти у вирішенні нагальних питань. А таких чимало. Одне з них – зарахування дітей у дитячі садки та школи міста.

Тетяна Пилаєва начальник управління освіти Комінтернівського району

Абсолютно все по их необходимости будут устроены в детские сады и школы и всем будет найдено место. Для этого они должны обратится к нам, у нас таких 23 заявления есть. Мы по желанию родитtлей определили язык обучения – русский, украинский. Здесь рядом находятся школы и с тем и тем языком обучения, мы им предлагаем, родители их выбирают. Тоже самое и детские сады.

За словами начальника управління освіти району, кількість заяв на влаштування у навчальні заклади може зрости до 105. Бо не всі переселенці подали документи. Але у кожному окремому випадку буде надана своєчасна допомога. Крім того, діти-переселенці отримають ті ж пільги, що і харківські. Одна з них – безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів. Серед питань на зустрічі були і комунальні та юридичні. Останніми займуться адвокати.

Вікторія Гайворонська голова ради адвокатів Харківської області

На сегодняшний день к нам обращались, те, кого задерживали по уголовным делам, была такая категория. Мы полностью оказываем поддержку в предоставлении юридической помощи бесплатно, за счёт государства, с момента их задержания. Социальные льготы и гарантии на сегодняшний день адвокаты владеют этой информацией, они уже понимают, когда мы только начали работать для нас это было ново, но на сегодняшний день. те адвокаты, которые согласились работать они умеют уже опыт.

Питань у переселенців було чимало. На зібранні виріщено, що на дошці оголошень буде вивішений список телефонів всіх служб міста, до яких можуть звернутися по допомогу мешканці містечка.