На подготовку к отопительному сезону в Харькове потратили почти миллиард гривен

09.10.2019 16:04   -
Автор:
955 мільйонів гривень на підготовку до осінньо-зимового періоду цьогоріч направили у Харкові. Це на десять відсотків більше, ніж торік. З цієї суми майже 760 мільйонів – кошти міського бюджету і це на 14 відсотків більше, ніж у 2018. Стратегічне підприємство, "Харківські теплові мережі", готувалося активно, відновили 24 кілометри труб.
 
Руслана Колодна заступник директора Департаменту комунального господарства
 
Підходить до завершення ремонтна кампанія. Для забезпечення стабільної роботи у зимовий період підготовлено 8 районних котелень, 246 квартальних і локальних котелень, 296 центральних та індивідуальних теплових пунктів. Загальна сума витрат на сьогодні складає більше 105 мільйонів гривень. Роботи з реконструкції та внутрішньоквартальних мереж, а саме монтаж та зварювальні роботи, "ХТМ" планують завершити до 15 жовтня поточного року. 
 
Готувалися до зими і у "Харківводоканалі". Там витратили 33 мільйони гривень. 
 
Руслана Колодна заступник директора Департаменту комунального господарства
 
За рахунок коштів бюджету міста виконані роботи з реконструкції водоводу по вулиці Лісопарковій, демонтаж аварійної ділянки каналізаційного колектору по вулиці Греківській та реконструкція другого Орджонікідзевскьго колектору, виконано заміну 13 кілометрів ділянок водопровідних мереж. Підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період також міські очисні споруди і роботи на очисних спорудах проводились без переривання технологічного процесу очищення стічних вод.
 
Шляховики використали 376 мільйонів гривень. Капітально відремонтували 113 тисяч квадратних метрів доріг і ще поточного ремонту – сто дев'яносто три тисячі квадратних метрів, і майже такі ж показники по внутрішньоквартальним артеріям.