На Північній Салтівці відновлюють рух трамваїв (відео)

08.02.2023 20:59   -

Ці трамвайні лінії окупанти перебили ще на початку повномасштабної війни. Контактні мережі знаходяться в районі Північної Салтівки, яку щодня бомбардував російський агресор. Та кілька тижнів тому ремонтні бригади стали до їхнього відновлення. Один із робітників – Володимир Вєйко згадує: у перші дні вторгнення вивіз родину в безпечне місце, а сам – повернувся до Харкова.

ВОЛОДИМИР ВЄЙКО МАЙСТЕР КОНТАКТНОЇ МЕРЕЖІ КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
Я не міг. Я дуже почував себе погано. Тому що хлопці залишилися на місці, а мені довелося поїхати з родиною. Тому я старався якнайшвидше повернутися.

У перші місяці війни було дуже важко, згадує Володимир Вєйко. Роботи було багато, а працівники КП неодноразово потрапляли під обстріли. Та навіть це їх не зупиняло.

ВОЛОДИМИР ВЄЙКО МАЙСТЕР КОНТАКТНОЇ МЕРЕЖІ КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
Коли розбомбили дом на Баварії – дуже страшно було. Уже темнота була. І літав літак ворожий. І довелося нам усувати наслідки. Хлопці все розуміли, у нас дуже дружній колектив і жодних проблем із цим не було.

На Салтівці окупанти перебили не лише контактні лінії, а і зруйнували підстанції. Та, коли влітку стало тихіше, потрощене обладнання одразу ж відремонтували. Потім – стали й до відновлення мереж. Відтоді щодня на роботі – до 5 бригад. Це – близько 20 робітників КП та кілька одиниць спецтранспорту.

ВОЛОДИМИР МИКОЛАЄНКО НАЧАЛЬНИК ЕНЕРГОСЛУЖБИ КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
По Героев Труда – от Академика Павлова мы идем, поворачиваем на Тракторостроителей и дошли туда, где мы стоим с вами. Это не первый объект, который наше предприятие сдает. Их уже отремонтировано после полного повреждения, артобстрелов, где-то порядка 50 километров контактной сети.

Після відновлення мережі на Північній Салтівці, зазначають робітники, вдасться запустити ще більше трамвайних маршрутів. Адже кількість людей у Харкові зростає, як і потреба у громадському транспорті.

ВЛАДИСЛАВ ВАСЕНКО ДИРЕКТОР КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
Це буде 16-й та 16а маршрут. Це буде ще додатково 8 трамвайних вагонів, які можуть допомогти мешканцям Салтівки доїжджати до центру міста. І 27-й маршрут вийде на своє постійне коло. Тобто, 27-й маршрут – це 21, десь, вагон і додасться ще 8 вагонів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Роботи планують закінчити до 24 лютого. Спеціально до річниці повномасштабної війни. Тож, жартують, поки росіяни готуються до нового можливого наступу – фахівці «Міськелектротранссервіс» мають свої плани. До того ж, попереду – відновлення мереж у районі селища Жуковського, тож боятися тепер навіть не мають часу.

ОСТАННІ НОВИНИ