На Північній Салтівці рятувальники ДСНС розбирають завали будинків (відео)

26.01.2023 12:00   -

Харківська Північна Салтівка – один із найбільш постраждалих житлових районів мегаполісу. І кожного дня тут працюють не тільки комунальники, а і підрозділи ДСНС. Рятувальники продовжують розбирати аварійні конструкції постраждалих будівель, аби у подальшому житловий будинок змогли відбудувати.

Рятувальники продовжують розбирати завали будинків, що були потрощенні окупантами. Так, на багатостраждальній Північній Салтівці, верхолази аварійно-рятувального загону ДСНС активно демонтуют небезпечні конструкції в одній із дев’ятиповерхівок. Ще на початку війни артилерійський снаряд влучив у будівлю і завдав значних пошкоджень. Рятувальники кажуть: головна задача  розібрати аварійні конструкції для безпечної роботи будівельників у подальшому.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

МИКИТА ЗАХАРОВ НАЧАЛЬНИК ГРУПИ РЯТУВАЛЬНИХ РОБІТ АРЗСП ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
На цій будівлі зруйновано поверхи від 9-го до майже другого – це майже повноцінно один під’їзд будівлі. Якщо не помиляюся, то під’їздів тут три. На сьогодні та на подальші дні за масштабами руйнувань, роботи не можливо зробити за один день, ви розумієте. Але є в планах демонтування найбільш аварійних конструкций з самого верху до нижнього поверху, саме тих аварійних конструкцій, що можуть завдати шкоди. Якщо знадобитися важка техніка – будемо задіювати важку техніку, як лебідка, підйомник, якщо не зможемо дістатися до конструкцій з, безпосередньо, будівлі. Я вже ці будівлі не рахую, тому що я вже збився ще літом. Тому будівель хватає, аварійних конструкцій теж вистачає. Будемо працювати.

ОСТАННІ НОВИНИ