На Північній Салтівці проектують відновлення котельні (відео)

24.02.2023 20:18   -

Північна Салтівка. Котельня №3. До війни вона живила 30 багатоповерхівок. Ще в перші дні війни ця котельня була пошкоджена обстрілами.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
Перший приліт стався по ангарному приміщенні, потім по адмінбудівлі , потім вже по котельному обладнанню і ми були вимушені закрити котельню і поигазу і по теплу.

Але попри те, що ця котельня вийшла з ладу, тепловики змогли перелаштувати роботу інших котелень, щоб споживачі тоді ще цілих будинків Північної Салтівки отримували газ і тепло, розповідає фахівець ХТМ.

Тут проведені мінімальні ремонтні роботи, щоб не допустити подальшого руйнування будівель. А от щодо повного відновлювання, то наразі триває процес проектування реконструкції даної котельні.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
От він вже в березні буде готовий, щоб ми могли вчасно почати роботи по реконструкції.

Загалом за рік війни у Харкові з 260 котелень було пошкоджено ворогом – 44 . За попередніми підрахунками збитки підприємства сягають за мільярд гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

При цьому перед опалювальним сезоном тепловики спромоглись підготувати місто до зими. Через масовані обстріли тепловикам довелось п’ять разів з нуля перезапускати систему опалення у 2022-му і два рази вже в цьому році. Відновлювальні роботи у місті не припиняються ні на день, зауважують у ХТМ.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
Зараз ідуть відновлювальні роботи по ремонту конструктивна житлових будинків, відновлюються внутрішньобудинкова система опалювання, холодної води, гарячої,каналізації. І вже тоді, як організації закінчують роботу, викликають нас і ми подаємо послугу будинкам,які ще в цьому році не бачили тепла.

Відремонтовані у Харкові на сьогоднішній день котельні мають змогу працювати автономно, що вкрай важливо в умовах воєнного часу.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
Ми забезпечили завдяки міжнародним партнерам та допомоги міста генераторами наші всі реконструйовані котельні і вони працюють автономно.

Протягом 2023-го, говорить Євген Кауркін, у Харкові планують реконструювати 7 котелень та встановити там нове сучасне енергоефективне обладнання.

ОСТАННІ НОВИНИ