На период проведения ЕВРО-2012 в городе изменят движение транспорта

19.05.2012 12:05   -
Автор:

Харків”янам – і пішоходам, і автомобілістам на період проведення футбольного чемпіонату доведеться жити за новими правилами. Для безпеки та зручності пересування буде змінено рух транспорту. Так, у матчеві дні до міста не в”їзджатимуть вантажівки. З першого по двадцяте червня введуть односторонній рух по вулиці Польовій і провулку Золотому. А з 8-го по 18-те – буде припинено проїзд усіх видів транспотру по вулиці Плеханівській – від Кірова до Державінської, там встановлюватимуть огорожу, яка відокремить пішохідну зону від проїзджої. Обмежено буде рух і в зоні навколо стадіону “Металіст”.

Сергій Дульфан, директор Департаменту транспорту і зв'язку:

-Границы транспортного периметра – пр.Гагарина до пл. Руднева, до Московского пр., по ул. Полевой, оттуда на Золотой переулок и опять замыкается на пр.Гагарина. В дни матча 9,13,17 июня запрещается движение всех видов транспорта в границах транспортного периметра стадиона Металлист, за исключением транспорта аккредитованного УЄФА.

Для перетину цього периметру визначено тільки 4 пункти в”їзду і лише за перепустками. Їх отримають і ті, хто мешкає або працює в відокремленій зоні, щоб люди могли скористатися своїм власним автотранспортом.

Сергій Дульфан , директор Департаменту транспорту і зв'язку:

-Если у людей и у организаций, проживающих внутри транспортного периметра в указанные 3 дня, а 2 из них выходные, нет необходимости в эксплуатации транспорта, мы настоятельно просим не перемещаться внутри периметра. До времени, которое определено 4 часа до начала матча, они впринципе бесприпятственно смогут покинуть пределы транспортного периметра, даже в день игры, но заехать обратно они не смогут до 2-х часов ночи следующего дня.

Якщо виїхати все ж таки доведеться, каже Сергій Дульфан, для зручності автовласників, які проживають у межах транспортного периметру, облаштують дві парковки – на розі проспекту Московського і площі Повстання та під Балашовським шляхопроводом, у дні матчів – вони будуть безкоштовні. А для неакредитованого транспорту з вболівальниками, що тільки в”їзджатиме в місто організують, так звані, перехопюючи паркінги – біля станцій метро Пролетарська, Тракторний завод і Героїв Праці. Гості першої столиці пересядуть на громадських транспорт. Основне навантаження візьме на себе метрополітен. Але і в його роботі передбачено зміни, а саме під час матчів – на станціях “Спортивна” та “Метробудівників” потяги не зупинятимуться. Охочим дістатися до стадіону доведеться скористатися іншими станціями “Проспект Гагаріна” та “Площа Повстання”. А ось головний маршрут ЄВРО-2012 – Аеропорт- Стадіон – Фан-зона буде тролейбусним. Обслуговуватимуть його спарені тролейбуси на сто двадцять пасажирів з інтервалом у 5 хвилин.