На объектах массового пребывания людей выявлено около тысячи нарушений

30.04.2018 17:16   -
Автор:
Майже тисячу триста порушень виявлено співробітниками ДСНС під час перевірок об"єктів з масовим перебуванням людей. А вдалися до таких інспекцій рятувальники після виходу відповідного розпорядження прем"єр-міністра України щодо дотримання у таких закладах правил пожежної безпеки. Щоправда із майже семиста об"єктів на сьогодні перевірено лище 88. 
 
Володимир Юрченко начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області 
 
Руководителям вручены акты и предписания для устранения нарушений. 73 руководителя привлечены к административной ответственности за не выполнение и не соблюдение правил противопожарной безопасности. На сегодняшний день рассматривается вопрос о подаче 5 исков в админсуд для приостановления работы объектов, в том числе и "Дафи". 
 
Натомість, як зазначив під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, результати рейдів рятувальників невтішні. А тому розкритикував і їхню роботу, і проведені навчання у торговельних центрах.   
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
По-моему МЧС почивает на лаврах, такое впечатление что ничего не происходит. На самом деле реальная катастрофа, реальная катастрофа. Почему до сих пор не было обращений в суд, почему? Вы же профессионалы, вы же понимаете, что эти объекты – это угроза жизни, угроза жизни. У вас нет конкретики, нет никакого плана действий, нет ничего, чтобы говорило о том, что вы делаете взвешенные, системные шаги по локализации данных ситуаций, у вас нет такого. Вы вышли на проверки, в результате все посмеялись над этой клоунадой, которую вы устроили. Так и было. Когда люди не знали куда бежать, когда у вас лестница не сработала, вы не знали где найти гидрант пожарный. Как такое может быть. 
 
Ігор Терехов пообіцяв всіляку підтримку рятувальній службі з боку міської ради, але в свою чергу затребував більш відповідально ставитись до своїх обов"язків і ні в якому разі не працювати за подвійними стандартами.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Хотелось, чтобы вы приняли жёсткие меры, чтобы навести порядок, невзирая на личности, чьё это, кто хозяева и т.д.. 
 
Тож, як і раніше у всіх районах міста і надалі двічі на місяць проводитимуться пожежно-тактичні навчання  і не як показові, зазначив перший віце-мер, а як справжні тренування, які, впевнений, будуть в нагоді не тільки звичайним харків"янам, а й самим рятувальникам.