На объединение территориальных громад в Валковском районе особые надежды

10.08.2015 18:24   -
Автор:

Гуртом і батька легше бити. Так можна пояснити осоновний сенс Закону «Про об'єднання територіальних громад». Владники наполягають, – процес суто добровільний. Проте він має чітко визначені Президентом терміни у два роки. Для порівняння та ж Польща провадила подібні зміни у себе не менше восьми. Та, наприклад, у Валківському районі Харківської області впевнені, часу більше ніж досить. І складним здається лише перший етап.
 
Віктор Войтенко голова Валківської райдержадміністрації

Должны понять прежде всего мы: что мы хотим. Потому что изначально мы хотели сделать и пять, и семь громад. Потом – две. Сейчас всё сводится… Люди хотят сохранить район в таком виде. И сделать одну громаду. Валковскую. Которая и будет строить новую жизнь.

Нове життя — має завжди бути кращим. Тобто із рівними дорогами, доступними та якісними медициною та освітою, з дотриманням усіх людських прав та свобод. А кому довірити все це вибудовувати на своїй території в ідеалі скоро визначатимуть самі мешканці, а не владники зі столиці, підкреслює Віктор Войтенко. Бо людям, як не крути, видніше, що в “їхній хаті” потрібно зробити в першу чергу.

Віктор Войтенко голова Валківської райдержадміністрації

Больше денег будет распределено по местам. И народ будет сам выбирать, что ему важнее: сделать какую-то дорогу или построить новую больницу, или же всё что угодно, или развивать спорт, или это всё делать параллельно. Все будут смотреть по деньгам. Все будут понимать, что это их деньги, что это нужно где-то сэкономить.

Новим для України і позитивним моментом Закону “Про об'днання територіальних громад” Віктор Войтенко вважає можливість людей не лише призначати відповідальних за ту чи іншу роботу, а й розжалувати у будь-який момент тих, хто не виправдав себе як керівник. Хто раптом не зміг використати як існуючі, так і нові можливості.
Віднедавна  про Валківський район заговорили в Європі. Славу здобули, а точніше викопали своїми руками археологи. Біля села ВойтенкИ вони знайшли найбільше поховання у Східній Європі. Територія має всі шанси перетворитися на місце паломництва любителів історії та так званого зеленого туризму. І якщо в Україні про нього здебільшого говорять і тільки  подекуди організовують, то європейці давно оцінили переваги таких подорожей. І готові їхати пізнавати нові цікаві місця хоч завтра. Аби лише там готові були їх зустрічати. Головний археолог експедиції Михайло Любичев переконаний, зробити потрібно небагато. Організувати музей під відкритим небом.

Михайло Любичев керівник германо-слав'янської археологічноїекспедиції, член-кореспондент німецького археологічного інституту

Ведь мы присутствуем на реальном археологическом памятнике. Громадное поселение черняховской культуры. Рядом могильник. Здесь открыты постройки всех типов: жилые и хозяйственные. Мы можем здесь рядом в той же посадке рядом с базой экспедиции сделать макет этих построек.

Все реально, вважає і керівник Валківщини. Бо переконаний, у будь-якій справі головне бажання її зробити. Тому паралельно планам на майбутнє, у районі не уповільнюють щоденну роботу. І окрім поступового впровадження адміністративної реформи, активно готуються до нового навчального року та опалювального сезону. Збирають багаті врожаї та… грають у футбол.
 
Віктор Войтенко голова Валківської райдержадміністрації

У нас очень хорошие люди. Украинская нация, действительно, сильная нация. К сожалению много испытаний выпадает постояно на нашу голову. Но то, что мы справимся. И то что, действительно, будет лучше я уверен на все 100%! Главное, чтобы мир был. Всё нормально. Люди у нас работать умеют. Люди у нас умные, грамотные, прекрасные. Мы ж самые лучшие украинцы. Обязательно всё будет хорошо.